Haberler

Banaz Çöpten Kurtuluyor

Banaz Belediyesi Proje Ekibi tarafından hazırlanan “Banaz Çöpten Kurtuluyor” isimli proje Zafer Kalkınma Ajansı’nca desteklenmeye değer bulundu.

Banaz Belediyesi Proje Ekibi tarafından hazırlanan "Banaz Çöpten Kurtuluyor" isimli proje Zafer Kalkınma Ajansı'nca desteklenmeye değer bulundu.

Banaz Şabanköyü yolu üzerinde bulunan çöplük alanına kurulacak olan "Çöp Transfer İstasyonu" ile Banaz ve çevresinde toplanan çöpler günlük olarak Uşak'ta bulunan işleme tesisine gönderilecek. Bu işlemle eş zamanlı olarak da mevcut çöplük alanı rehabilite edilerek zaman içerisinde kaldırılacak.

Projenin 586 bin lira olan toplam bütçesine Zafer Kalkınma Ajansı 410 bin 772 TL destek verirken Belediye öz kaynaklarından ise 176 bin 045 lira harcayacak.

Hibe sonuçlarının açıklanmasından sonra bir açıklama yapan Belediye Başkanı Zafer Arpacı şöyle konuştu; "İlçemiz çöplük alanı Şabanköy yolu üzerinde bulunuyor ve vatandaşlarımızdan bu alanın rehabilite edilmesi ile ilgili yoğun talep var. Proje ekibimiz tarafından hazırlanan Hibe Başvurusu Zafer Kalkınma Ajansı tarafından başarılı bulunarak 410 bin lira desteklenmeye layık bulundu. Çöp Transfer İstasyonunun tamamlanması ile çöpler günlük olarak Uşak'taki işleme tesisine gönderilecek ve çöp birikmeyecek. Bu arada ise biz mevcut çöplüğü rehabilite edeceğiz. Böylelikle zaman içerisinde çöplük tamamen ortadan kalkacak. Halkımızın şikayetine maruz kalan bu çöplük sorununu ortadan kaldırmış oluyoruz. Bugüne kadar Zafer Kalkınma Ajansı'nın çağrıya çıktığı tüm proje başvurularından başarı ile faydalandık. Amacımız belediyemiz kaynaklarını en az kullanarak projelerimizi tamamlamaktır." dedi.

Yetkililerden alınan bilgilere göre Çöp Transfer İstasyonu 6 ay içerisinde tamamlanarak faaliyete geçecek. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Banaz Uşak Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title