Haberler

Balkan Göçmenleri Haliç Kıyısında Buluştu

Güncelleme:

Balkan göçmenleri Eyüp Belediyesi Haliç Etkinlik Alanı'ndaki iftarda buluştu.

Eyüp Belediyesi'nin Haliç kıyısında Yunus Gösteri Merkezi arkasında oluşturduğu Etkinlik Merkezi, derneklerin özel organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Ramazan'da Etkinlik Merkezi'nde toplanan dernek üyeleri önce oruçlarını açıyor, sonra özel programda geleneksel kültürlerini yansıtan eğlenceye katılıyor. Eyüp Belediyesi Haliç Etkinlik Merkezi'nde Tümbalkanlılar Derneklerini misafir etti.

Etkinliğe Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Gostivarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şuayip Tunaboy, Tümbalkanlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Arif Balta, Eyüp Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Uygur, Eyüp Belediyesi Başkan Yardımcıları Muhammet Esat Nuhoğlu ve dernek üyeleri katıldı.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu gecede yaptığı konuşmada, Eyüplülerin Ramazan'ını kutlayarak şunları söyledi: "Bizler büyük Eyüp Sultan ailesi olarak iftar, sahur programlarımızda biraraya geliyor, çocuklarımıza geleneklerimizi, örf ve adetlerimizi yaşatmanın önemini vurguluyoruz… Toplumumuzun omurgasını oluşturan sivil toplum kuruluşlarımız, memleket derneklerimiz de özel olarak Haliç kenarında kurduğumuz etkinlik alanında her haftasonu gece düzenliyor ve kültürlerini sergileyen organizasyonlar yapıyorlar… Biz her zaman memleket derneklerimize destek olacak ve onların kültürlerini yansıtacak bu tür anlamlı geceleri düzenlemelerinde yardımcı olacağız."

Balkan kültüründen örneklerin sergilendiği bu özel gecede, Rumeli türküleri ve halkoyunlarının birbirinden güzel gösterileri katılımcıların beğenisini topladı.

Gecenin sonunda Ak Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge ve Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, derneklerin stantlarını ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

ismail kavuncu ak parti haliç eyüp Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title