Haberler

Balıkesir'de Esnaflar Yeni Başkanını Seçti

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) 42. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti.

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) 42. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. İki adayın yarıştığı genel kurulda Fehmi Erdem 333 oy ile BESOB Başkanı seçildi.

Ekilmiş Düğün Salonunda yapılan olağan genel kurulda Balıkesir Şoförler Odası Başkanı Fehmi Erdem ile Ayakkabıcılar Odası Başkanı Turgay Kapan yarıştı. Yapılan seçimlerde BESOB Başkanlığına 333 oy alan Fehmi Erdem seçilirken, rakibi turgay Kapan 271 oyda kaldı. 86 oda başkanı ve 604 delegenin genel kurulda oy kullandı. Veda konuşmasını yapan eski Başkan Mesut Aşanel 39 yıllık yöneticilik hayatının en onur verici dakikalarını yaşadığını belirterek "Sizlerle bu şekilde vedalaşmak beni çok mutlu etti. 1990 yılında birlik başkanı olduğumda Aygaz'ın üzerinde 25 metrekarelik bir yerde hizmet veriliyordu. Birliğimize Hasanbaba Çarşısında çok güzel bir hizmet binası kazandırdık. Yine Demirciler Caddesinde birliğimizin beş katlı hizmet binası var. Erdek'te muazzam bir otel aldık. Görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalıştık" dedi.

BESOB'un yeni Başkanı Fehmi Erdem seçimlere gidilmeden önce yaptığı konuşmanın başında Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilere rahmet acılı ailelerine sabır diledi. Esnafın medeniyetin örneği olan bir kesim olduğunu kaydeden Başkan Adayı Erdem, esnafların disiplinin temel taşı olduğunu vurguladı. BESOB'un Türkiye'de örnek gösterilen teşkilatlar arasında olduğuna işaret eden Fehmi Erdem emeği ve hizmeti geçen başta Mesut Aşanel olmak üzere herkese teşekkür etti.

BESOB'un yeni yönetimi ise şu isimlerden oluştu. Fehmi Erdem (Başkan), Necdet Erkan, Hayati Seçen, Hayri Özden, Abdullah Öztemel, Alaattin Akçeşme, Hasan Bayram, Ömer Metin ve İsa Erol. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title