Haberler

Bakan Yılmaz, Partililerle Bir Araya Geldi

Güncelleme:

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "30 Mart'ta yapılacak seçimler adete bir referandumdur" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "30 Mart'ta yapılacak seçimler adete bir referandumdur. Başbakandan mı, başbakana saldıranlardan mı yanayız, istikrardan mı, istikrarın bozulmasından mı yanayız. Çözüm sürecinden mi yoksa çözüm sürecini sabote etmek isteyenlerden mi yanayız" dedi.

Partisinin seçim çalışmalarına katılmak ve temaslarda bulunmak üzere Ağrı'ya gelen Bakan Yılmaz, AK Parti seçim bürosunda vatandaşlara hitap etti.

Yılmaz, dün Kars'ta Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'nde çok acı bir gün yaşadıklarını belirterek, hayatını kaybeden TÜİK çalışanlarına Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Bugün de Mersin'den acı haber alındığını söyleyen YIlmaz, trenle minibüsün çarpışması sonucu yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır dilediğini kaydetti.

Bu seçim sürecinin kardeşlik, demokrasi şenliği ve huzur ortamında geçmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Vatandaşın özgür iradesiyle yaptığı tercihe herkesin saygı göstermesi gerekir. Baskıyla alınan oyun bir kıymeti yoktur. Kıymetli olan oy siyasi destek, insanların özgür iradelerinde verdiği destektir. Özgür iradeyle verilmeyen bir siyasi desteğin bir anlamı yoktur. Bazı partiler maalesef vatandaş bana oy verirse iyi diyorlar, oy vermezse kötü diyorlar, biz böyle parti değiliz. Biz vatandaşın yaptığı bütün tercihlere saygılı olan partiyiz. Eğer vatandaş bize oy vermemişse biz vatandaşı suçlamayız. Biz kendimize bakarız, nerede eksik kaldık deriz. Vatandaşımızın tercihine saygı gösteren bütün politikaların da milleti esas alan, milletin değerlerini esas alan partiyiz."

Kapı kapı dolaşıp, vatandaşın sandık başına davet edilmesini anlatan Yılmaz, bu vatandaşlık görevini herkesin yapması gerektiğini belirtti.

Yılmaz, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın kentte iyi çalışmalar yaptığını söyleyerek, "Belediye başkanı, Ağrı'nın geleceğine altyapı yatırımı yaptı. Maalesef altyapı yatırımları biraz nankör oluyor. Yerin altında olduğu için kimse bu yatırımları görmüyor. Şuurlu bilinçli insanlar bunun kıymetini bilirler. Ağrı'da altyapımızı büyük oranda tamamladık, şimdi inşallah önümüzdeki dönem üst yapıya yöneleceğiz" dedi.

"Çözüm sürecini başarılı bir şekilde tamamlayacağız"

Bakan Yılmaz, Ağrı'ya önemli hizmetler yaptıklarını ancak huzur ve kardeşlik ortamı olan çözüm sürecinin bu hizmetlerden çok daha önemli olduğunu vurgulayarak, "Başbakanımız, AK Parti, gövdesini taşın altına koyarak bu çözüm sürecini başlattı. Çok şükür bir yılı aşkın süredir şehit haberi alınmıyor, analar ağlamıyor. Çözüm sürecini başarılı bir şekilde tamamlayacağız. Bu çözüm sürecini istemeyenler var, eski günler geri gelsin diye düşünenler var, çözüm sürecini sabote etmek isteyenler var. Bunu yapanlar öncelikle başbakana, sonra da AK Parti'ye saldırıyorlar. Diyorlar ki başbakan, AK Parti güçsüz olursa bu çözüm süreci de yürümez. Güçlü hükümet, lider olmadan böyle zor bir mesele çözülmezdi" şeklinde konuştu.

Bu seçimin artık yerel seçimin de genel seçimin de ötesine geçtiğini söyleyen Yılmaz, şunları kaydetti.

"30 Mart'ta yapılacak seçimler adete bir referandumdur. Başbakandan mı, başbakana saldıranlardan mı yanayız, istikrardan mı, istikrarın bozulmasından mı yanayız. Çözüm sürecinden mi, yoksa çözüm sürecini sabote etmek isteyenlerden mi yanayız. Ağrı gür bir sesle biz yeni Türkiye'den yanayız eski Türkiye'yi istemiyoruz diyecektir. Ekonomiden, sosyal hayattan, kalkınmadan, gelişmeden yanayız diyecekler. 30 Mart'ta sandıklardan gümbür gümbür AK Parti çıkacak. Bundan sonra kamu yatırımlarının yanı sıra en fazla üzerinde duracağımız özel sektör yatırımları olacak. Çünkü özel sektör olmadan bir bölgenin kalkınması mümkün değil. Sadece kamu yatırımlarıyla olmuyor. Ağrı'yı teşvik kapsamına aldık en büyük teşvikleri veriyoruz fakat en büyük teşvik huzur ortamıdır. Buralarda daha fazla refah istihdam oluşturacağız gençlerimize çocuklarımıza daha iyi bir gelecek hazırlayacağız."

Kaynak: AA / Ekonomi

Cevdet Yılmaz Ak Parti Kars Ağrı Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title