Haberler

"Bu Yıl ki İhracat 153 Milyar Dolar Civarında Gerçekleşecek"

Güncelleme:

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "İnşallah bu yıl ki ihracatımız 153 milyar dolar civarında gerçekleşecek." dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "İnşallah bu yıl ki ihracatımız 153 milyar dolar civarında gerçekleşecek" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Tekstilde 21. Yüzyılın Yeni İmalat Bölgesi İnsana ve Çevreye Duyarlı Üretim Sahası" projesinin tanıtım toplantısına katıldı.

Ekonomi Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı ile Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Güvenilir Sürdürülebilir ve Çevreci Üretim Derneği (GÜÇDER) ve Amsterdam Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından desteklenen ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdare Başkanlığı'nca (KOSGEB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR), Halkbank, Vakıfbank, Ağrı Valiliği, Ardahan Valiliği, Iğdır Valiliği ve Kars Valiliği'nin de içinde yer aldığı projenin tanıtım toplantısı The Ritz Carlton otelde düzenlenen basın toplantısı ile gerçekleşti.

Tanıtım toplantısına Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Vekili İbrahim Şenel, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Serhat kalkınma Ajansı Başkanı ve Kars Valisi Eyüp Tepe katıldı.

Bakan Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ihracat rakamları hakkında değerlendirmelerde bulunarak, "2013 yılsonu itibariyle, inşallah bu yıl ki ihracatımız 153 milyar dolar civarında gerçekleşecek" dedi.

Türkiye'nin kişi başı gelir hedeflerinden de değinen Bakan Yılmaz, "Hedefleri, daha çok kilo daha çok ton ihracatla değil, daha kaliteli, daha standartlara uygun, daha yüksek getirisi olan ürünlerle, daha fazla yenilikçilik, markayla, tasarımla gerçekleştireceğiz. Burada da tekstil konfeksiyon bu hedefe ulaşılmasına katkıda bulunacak. Bu hedeflere sadece Ankara, İstanbul, İzmir'le ulaşılamaz. Buralarda önemli ama bütün yörelerimizin enerjisini harekete geçirmek durumundayız. Bütün illerin, bölgelerin enerjisini harekete geçirmeliyiz. Topyekün bir kalkınma seferberliği içinde bunu yapmalıyız. Biz buna kapsayıcı kalkınma diyoruz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ekonomi Bakanlığı Cevdet Yılmaz Ardahan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title