Haberler

Bakan Veysel Eroğlu Ordu'da Temel Atıp Açılış Yaptı

Güncelleme:

Ordu'ya giden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, bakanlığı bünyesinde yapımı tamamlanarak hizmete sunulan 5 tesisin açılışı yapıp, 4 tesisin de temelini attı.

Bakan VEYSEL EROĞLU ORDU'DA TEMEL ATIP AÇILIŞ YAPTI

Ordu'ya giden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bakanlığı bünyesinde yapımı tamamlanarak hizmete sunulan 5 tesisin açılışı yapıp, 4 tesisin de temelini attı. Giresun'dan karayoluyla Ordu'ya geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gülyalı İlçesi'nde yapımı süren Ordu Giresun Havaalanı inşaatını gezip İlçe Kaymakamı Yemen Bayrak'tan çalışmalarla ilgili kısa bir brifing aldı. Daha sonra Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen Ordu toplu açılış ve temel atma törenine katılan Bakan Eroğlu'na burada eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'de eşlik etti. Bakan Veysel Eroğlu, buradaki törende yaptığı konuşmada IMF'ye olan borçtan dolayı bir dönem Türkiye'nin boynu bükük olduğunu belirtti. Türkiye ekonomisinin geldiği noktaya dikkat çeken bakan Eroğlu, 'IMF'ye olan borçtan dolayı boynumuz büküktü. Allah'a şükür o günler geriye kaldı. Enflasyon canavarı diye canavar vardı biliyorsunuz şimdi artık enflasyon canavarı yok. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde İSKİ Genel Müdürüyken bir gecelik faizin yüzde 500 olduğu günleri hatırlıyoruz. Bizden önce devletin borçlanma faizi, kısa vadeli borçlanma faizi yüzde 63 idi. Şimdi yüzde 6.2'ye indi ve süresini de uzattık. IMF'ye olan 23.5 milyar dolardan dolayı her IMF heyeti gelince sanki devlet başkanları gibi karşılanırdı. İsteklerini kabul ettirip ülkeyi terk ederdi. Ama o günler geride kaldı' diye konuştu.

IMF'ye 400 milyon dolarcık rakam kaldı diyen Bakan Eroğlu şöyle devam etti: "Türkiye bizden borç istemeye mecbur kalacak düşüncesiyle her türlü şartı kabul ettiririz diye geldiler. Ama başbakanımızın gerçekten dik duruşu karşısında geri çekilip gittiler. Neticede bir IMF'siz yolumuza devam ettik. Şimdi 23.5 milyar dolardan başbakanımız geçen gün açıkladı sadece 400 milyon dolarcık bir rakam kaldı. Onu da vadesi gelince ödüyoruz. Mayıs ayında bitecek. Nereden nereye... Borç alırken şimdi borç veren bir Türkiye var. Sadece dış borçları ödemekle kalmadık. Türkiye'nin 10 yıldaki kat ettiği mesafeyi söylüyorum. Geçmişten devletin millete borcu vardı. Zorunlu tasarruf fonu. Bütün paralar ödendi, devletin millete borcu olmaz." Bakan Eroğlu, Ordu Giresun havaalanı inşaatının tamamlanarak 5 Şubat 2014'te hizmete gireceğini de hatırlatarak kendisinin de bir bilet alacağını söyledi. Bakan Eroğlu, 'Gelirken Ordu-Giresun havaalanı inşaatını ziyaret ettim. Bende dedimki 'bende 5 Şubat 2014 tarihine bilet alayım mı' dedim. Saatide var. Neticede firma dediki, 'Efendim alabilirsiniz'. İnşallah o tarihte bizde bütün bakanlar, milletvekilleriyle beraber Allah nasip ederse Ordu-Giresun havaalanına geleceğiz' diye konuştu.

Bakan Veysel Eroğlu ve beraberindekiler daha sonra telekonferansla Ordu içme suyu arıtma tesisi ile Ordu botanik bahçesinin temel atma törenini gerçekleştirdi. Bakan Veysel Eroğlu Ordu Valisi Orhan Düzgün'ü de ziyaret ederek İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katıldı. Vali Orhan Düzgün Bakan Veysel Eroğlu'na Ordu'nun simgesi olan üzerinde 'O2' yazılı el yapımı vazo hediye etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Türkiye Giresun Ordu Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title