Haberler

Bakan Eroğlu, Nuh'un Gemisi Biyolojik Çeşitlilik Veritabanı'nın Açılışını Yaptı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kaz Dağı'ndaki Altın Çalışmaları Hakkında Enerji Bakanı Hilmi Güler ile Konuşmalarının Aynı Olduğunu İfade Ederek, "'Yer Altında Kıymetli Maden Varsa Çıkaralım' Dedim. Enerji Bakanı ve Benim Konuşmalarım Aynıdır" Dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kaz Dağı'ndaki altın çalışmaları hakkında Enerji Bakanı Hilmi Güler ile konuşmalarının aynı olduğunu ifade ederek, "'Yer altında kıymetli maden varsa çıkaralım' dedim. Enerji Bakanı ve benim konuşmalarım aynıdır" dedi.

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından geliştirilen Nuh'un Gemisi Biyolojik Çeşitlilik Veritabanı'nın açılışı, Limak Oteli'nde gerçekleşti. Bakan Eroğlu, açılışı elektoronik kurdele keserek yaptı. Bir gazetecinin, Kaz Dağı çalışmaları konusunda Enerji Bakanı ile farklı konuşmalar yaptığı yönündeki bir sorusun üzerine Bakan Eroğlu, "Enerji Bakanı'nın da söylediği, benim de söylediğim doğru. Ben 'yer altında kıymetli maden varsa bunu çıkaralım' diyorum. Arada bir fark yok. Heyet Kaz Dağı'na gitti, incelemeler

yapıyor. Kaz Dağı'nın önemli olan kısmı milli park alanında. Altın olup olmadığına dair araştırma yapılıyor. Çevreyi tahrip edici çalışmalar varsa heyetimiz izleyecek" diye konuştu. Kaz Dağı'nda kuş uçurtmadıklarını ifade eden Bakan Eroğlu, orayı milli park alanı ilan ettiklerini, koruma altına aldıklarını bildirdi.

Bakan Eroğlu, ormanlara canı gibi baktıklarını kaydederek, "Ormanlarımızı canımız gibi koruyoruz. Bazı kişiler ormandan yer kazanma girişimine giriyor. Buna asla müsade etmeyeceğiz. Kim bir santimetresinde dahi yer işgal ederse cezasını çok ağır çekecek" dedi.

Bakan Eroğlu, Türkiye'nin en büyük coğrafi bilgi sistemini oluşturacaklarını anlatarak, "Bakanlık olarak Sultan Sazlığı'nı kurtarmak için 11 kilometre tünel inşa ediyoruz. Önümüzdeki yıl Sultan Sazlığı'nı kurtaracağız. Büyükşehirlerde yaşayan gençlerden şeker pancarını, haşhaşı bilmeyenler var. Her şehirde tabiat parkı yapacağız" ifadelerini kullandı. Türkiye'de tesbit edilmiş bitki sayısının 10 binleri bulduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, biyolojik zenginliğe herkesin sahip çıkması gerektiğini savundu.

Eroğlu'nun konuşması sırasında ise ilginç bir olay yaşandı. Sunucu Sühendan Kara Uzer isimli bir görevli, Bakan Eroğlu'nun konuşması sırasında, "Sayın Bakan dijital kurdele keseceğiz" diyince, Bakan Eroğlu gülümseyerek "Galiba çok konuştuğumu söylemek istediniz" ifadelerini kullandı. Sunucu Uzer, "Özür diliyorum efendim" derken, salonda gülüşmeler yaşandı.

(TS-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title