Haberler

Aydın'da Cumhuriyetin Kuruluşu'nun 92. Yıldönümü Kutlandı

Aydın’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. kuruluş yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Aydın'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 92. kuruluş yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Aydın'da dün çelenk koyma töreniyle başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıldönümü kutlamaları, bu sabah Vali Erol Ayyıldız'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle devam etti. İstasyon Meydanı'nda yapılan resmi törene Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Aydın Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili M. Lütfi Baydar, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, AKP Aydın Milletvekili Adayı Mehmet Erdem, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Aydın Ak Parti İl Başkanı Ömer Özmen daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende Vali Ayyıldız, Tümgeneral Kırkaya ve Başkan Çerçioğlu birlikte halkı selamlayarak Cumhuriyet Bayramlarını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Ayyıldız, "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde kurulan cumhuriyetimizin 92. yıldönümünü ulusça büyük bir coşku ve heyecan içinde kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Bayramınız kutlu olsun. Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutlamak milletimiz için milli bir vazifedir. Cumhuriyet ödün vermeden yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır. Yüce Türk Milletinin, tarihte eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanı yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadele sonunda kurduğu Cumhuriyet, Türk Milletinin binlerce yıllık tarihi boyunca, gerçekleştirdiği en büyük atılım, en muhteşem zirvedir. Cumhuriyetimizin kuruluş süreci de Milli Tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadeleden biri olmuştur. Bizden sonraki nesillerin vatandaşlığından gurur ve onur duyacakları bir Cumhuriyet bırakmak temel hedefimiz olmalıdır" dedi.

Vali Ayyıldız, daha sonra Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren sporcu ve öğrencileri ödüllendirdi. Sadece şiirlerin okunduğu törenlerde, ellerindeki Türk Bayraklarıyla resmigeçit törenini gerçekleştiren öğrenciler büyük coşkuya neden oldu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye 29 Ekim Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title