Haberler

Audrey Hepburn Puluna 53 Bin 500 Avro

Sinema Tarihinin En Güzel Yıldızlarından Biri Olarak Bilinen Audrey Hepburn'ün Resmedildiği Nadir Pul, Almanya'da Düzenlenen Müzayedede 53 Bin 500 Avroya Satıldı.

Sinema tarihinin en güzel yıldızlarından biri olarak bilinen Audrey Hepburn'ün resmedildiği nadir pul, Almanya'da düzenlenen müzayedede 53 bin 500 avroya satıldı.

Berlin müzayede evi Schlegel, pulun açılış fiyatının 30 bin avrodan yapıldığını ve nadir parçayı adı açıklanmayan bir koleksiyoncunun satın aldığını kaydetti.

İsviçre'de 1993'te kanserden ölen ünlü yıldızın 1961 yapımı "Tiffany'de Kahvaltı" adlı filmde ağzında sigaralı durumuyla resmedildiği nadir puldan, 2001'de 14 milyon adet basılmıştı. Hepburn'ün oğlu Sean Ferrer'in, annesinin ağzında uzun sigaralıkla görüntülendiği pulun basımına itiraz etmesi ve yayın hakkını vermemesi üzerine söz konusu pul imha edilmişti.

Maliye Bakanlığı, daha önce 30 pul kopyasını onaylaması için Alman Posta İdaresi'ne yollamış ve bu pullar bir çalışan tarafından gizlenmesi sayesinde imhadan kurtarılmıştı.

Yalnızca 5 adet kaldığı tahmin edilen pullardan biri de 2005'te Düsseldorf'ta düzenlenen müzayedede 53 bin avroya alıcı bulmuştu.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title