Haberler

    Askeri Yola Başvurursak Kuzey Kore İçin Üzücü Olur"

    ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'ye askeri müdahalenin gündemde olduğunu yineledi.

    ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'ye askeri müdahalenin gündemde olduğunu yineledi.

    Beyaz Saray'da, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir el Sabah'ı ağırlayan Trump, görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında Kuzey Kore krizine değindi.

    Son yıllardaki diplomatik çabaların sonuç vermediğini söyleyen Amerikalı lider, askeri harekatın ilk sırada olmasa dahi seçenekler arasında olduğunu bir kez daha ifade etti.

    Trump, "Askeri müdahale kesinlikle seçenekler arasında. Kaçınılmaz mı? Hiç bir şey kaçınılmaz değildir. Askeri müdahale yolunu tercih etmiyorum ama bu bir çözüm olabilir. Kuzey Kore'ye böyle bir müdahalede bulunmayacağımızı umut ediyoruz. Bu yola başvurursak Kuzey Kore için çok üzücü olur" dedi.

    Bu arada Washington, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar içeren karar tasarısı sundu.

    Maddeler arasında petrol ambargosu uygulanması, Kim Jong-un'un yurt dışındaki mal varlıklarının dondurulması ve seyahat yasağı getirilmesi, tekstil ihracatının ve Kuzey Koreli işçilerin yurt dışında çalışmasının yasaklanması yer alıyor.

    Tasarının 11 Eylül'de oylanması bekleniyor.

    Pyongyang ise söz konusu yaptırımlara daha güçlü önlemler alarak karşılık vereceğini duyurdu.

    Auteur:

    Tags: Gepost: 08 september 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Beyaz Saray Kuzey Kore Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title