Haberler

AŞILAMADA MAVİ KATEGORİYE GEÇEN TUNCELİ'DE VAKA SAYISI ARTIYOR

Güncelleme:

KORONAVİRÜSLE mücadele kapsamında uygulanan ikinci doz aşılamada yüzde 75,3 oranla mavi kategoriye geçen Tunceli'de, vaka sayılarında artış sürüyor.

KORONAVİRÜSLE mücadele kapsamında uygulanan ikinci doz aşılamada yüzde 75,3 oranla mavi kategoriye geçen Tunceli'de, vaka sayılarında artış sürüyor. İl Sağlık Müdürü Çağdaş Özdemir, "Şu anda havaların soğumasıyla beraber vaka artışımız çok yüksek seviyelere ulaştı. Ciddi sayılarla günlük vakalarla karşılaşıyoruz ancak aşılamanın faydasını görüyoruz" dedi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında ikinci doz aşılamada yüzde 75,3 oranıyla mavi kategoriye geçen Tunceli, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı son tabloda, vaka sayısında 100 binde 286,42 ile artış yaşanan iller arasında yerini aldı. Bu tabloya rağmen aşılanma oranının yüksekliği sayesinde koronavirüse yakalananların hastalığı hafif atlattığı kentte, yoğun bakımda yatan hasta bulunmuyor.

'MAVİ KATAGORİYE GEÇMEK MUTLULUK VERİCİ'

Koronavirüsüne karşı en önemli silahın aşı olduğunu ve aşılamada da Tunceli'nin mavi kategoriye geçmesinin mutluluk verici olduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü Çağdaş Özdemir, "Şu an yaklaşık 100 filyasyon ekibimiz var ve bu ekiplerimiz aşılama faaliyetlerine de katılıyorlar. Her ilçemizde ayrı ekiplerimiz bulunmaktadır. 18 yaş üstü nüfusumuz ciddi oranda aşılanmıştı. Ortaokul ve lise öğrencilerimizin aşı çalışmalarına başladık. Sayın valimizin de katkılarıyla aşı olan çocuklarımıza hediyeler ve teşviklerde bulunduk. Öğrencilerimizin yüzde 70'ini aşıladık. İlk dozlarını oldular sırada ikinci dozları var. İlimize nüfus olarak kayıtlı olmayan yurt öğrencilerimiz var. Yaklaşık 3 bin öğrenci geldi. Onlara yönelikte akşam saatlerinde yurtlarına döndükten sonra aşılama çalışmalarına devam ediyoruz. İki senedir hem sağlık çalışanlarımız hem vatandaşlarımız sıkıldılar ve yoruldular biliyorum. Bu Kovid illetinden kurtulmak için en önemli silahımız aşı olduğu için aşıda mavi kategoriye geçmek insana mutluluk veriyor? dedi.

'VAKA SAYILARIMIZ CİDDİ BİR ŞEKİLDE ARTIYOR'

Havaların soğumasıyla birlikte vaka artışının çok yüksek seviyelere ulaştığını ve ciddi sayıda günlük vakayla karşılaştıklarını dile getiren Dr. Özdemir, "Belki de bir çok zamana göre çok yüksek rakamlar. Ancak aşılamanın faydasını şurada görüyoruz. Vatandaşlarımız aşı olduğu için hastalığı hafif atlatıyorlar. Çoğunlukla asemptomatik bir şekilde atlatıyorlar. Aşı olan vatandaşlarımızdan yoğun bakıma neredeyse hiç yatış görmüyoruz. Vaka artışı hastanemize yansımadı diyebilirim. Vatandaşlarımız kış aylarının gelmesiyle birlikte toplu ve kapalı alanlarda bulunmaya başladılar. Özellikle maske ve mesafe kurallarına dikkat etmelerini istiyoruz. Bu hastalık daha bitmiş değil. Yoğun bakım yatışı görmüyoruz fakat vatandaşımızın hastanede vakit geçirmesini istemiyoruz? diye konuştu.

VALİ ÖZKAN'DAN AŞI ÇAĞRISI

Vali Mehmet Ali Özkan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda vaka sayılarının anormal derecede yükseldiğini kaydederek, "Havaların soğumasıyla birlikte kapalı ve kalabalık alanlardaki sık buluşmalar, tedbirleri elden bırakarak yapılan ev ve aile ziyaretleri vaka sayılarımızı anormal derecede yükseltti. Ayrıca arkadaşlarımızın onca çabasına rağmen aşılamada istediğimiz seviyeye halen gelmiş değiliz. Sizlerden ricamız lütfen kalabalık ortamlardan uzak duralım, maske, mesafe tedbirlerine uyalım. Hem kendimizin hem de çocuklarımızın aşılarını düzenli olarak takip edelim. Unutmayalım ki sadece birilerimizin tedbirli olması yeterli değil, hepimiz tedbirli olmadıkça, aşı sırası gelen tüm hemşehrilerimiz aşılarını olmadıkça salgını yenmemiz mümkün değil. Lütfen hem kendimizi hem de kentimizi koruyalım? ifadelerini kullandı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

COVIRAN Bereket Fahrettin Koca Tunceli Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title