Haberler

Ankara: Devlet Tiyatroları'ndan Aynı Günde 4 Oyuna Prömiyer

Devlet Tiyatroları'nın Belirlenen Ekim 2006 Programına Göre, 'Yedi Köyün Yargıcı'na İzmir Devlet Tiyatrosu'nda, 'Ocak'a Trabzon Devlet Tiyatrosu'nda, 'Resimli Osmanlı Tarihi'ne Erzurum Devlet Tiyatrosu'nda ve 'Azizname 95'e Van Devlet Tiyatrosu'nda Prömiyer Yapılacak.

Devlet Tiyatroları'nın belirlenen Ekim 2006 programına göre, 'Yedi Köyün Yargıcı'na İzmir Devlet Tiyatrosu'nda, 'Ocak'a Trabzon Devlet Tiyatrosu'nda, 'Resimli Osmanlı Tarihi'ne Erzurum Devlet Tiyatrosu'nda ve 'Azizname 95'e Van Devlet Tiyatrosu'nda prömiyer yapılacak.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ekim 2006 programına göre belirlenen 4 oyuna 4 farklı ilde prömiyer yapılacak. Sönmez Atasoy'un yazdığı, Özer Tunca'nın yönettiği İzmir Devlet Tiyatrosu çocuk oyunu 'Yedi Köyün Yargıcı'nın dekor ve kostümü Günnur Orhon'a, ışığı Kemal Görgün'e, dans düzeni Tarkan Erkan'a ait, müziği ise anonim. Oyunda, Ceyda Çınar, Özben Deneç, Ahu Gül Ürük, Yeliz Erülgen, ilknur Güneş, Ayten Ayrancı rol alıyor. Herkesi kandırarak kazanç elde etmek isteyen bir satıcının, kendi kurduğu tuzaklara düşmesinin komik ve eğlenceli bir dille anlatıldığı oyun, Konak Sahnesi'nde izlenilebilecek.

Turgut Özakman'ın yazdığı, Ensar Kılıç'ın yönettiği Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak olan Trabzon Devlet Tiyatrosu yapımı 'Ocak'ın dekoru Sertel Çetiner'e, kostümü Özge Şenol'a, ışığı Burhanettin Yazara'a ait. Devlek Güven, Fatih Dokgöz, Duygu Dokgöz, Birkan Görgün, Ufuk Şener, Ozan Karaahmet, Aslı Artuk rol aldığı oyunda 4 çocuk, anne, baba ve büyükanneden oluşan bir emekçi yokluğun, yoksulluğun baskısının yol açtığı çatışmalar sergileniyor.

Turgut Özakman'ın yazdığı, Özdemir Nutku'nun yönettiği Erzurum Devlet Tiyatrosu oyunu 'Resimli Osmanlı Tarihi'nin dekoru Murat Gülmez'e, kostümü Yıldız İpekoğlu'na, ışığı Duran Güngör'e, müziği Cem İdiz'e dansları Meltem Yorulmaz'a ait. Dünün olayları ile bugüne ışık tutan, derinliği olan bir komedyanın ele alındığı oyunda, Burak Altay, Gökhan Kocaoğlu, T. Kutay Sungar, Zeynep Nutku, Mehmet Yıldız, Kuvvet Yurdakul, A. Burak Bacınoğlu, İrfan Kılınç, Ergin Özdemir, Bahar Başar rol alıyor.

Aziz Nesin'in yazdığı, Yücel Erten'in sahneye uyarladığı, Hüseyin Avni Danyal'ın yönettiği Kültür Merkezi Sahnesi'nde sergilenecek olan Van Devlet Tiyatrosu yapımı 'Azizname 95'in dekoru Suar Şeylan'a kostümü Esra Selah'a, ışığı Seyhun Ayaş'a, müziği Turgay Erdener'e, koreograf Salima Sökmen'e, koropetitörlüğü Tunay Uzunere, orkestra çalıştırıcılığı Orhan Doğan'a ait. Oyunda, Uğur Çavuşoğlu, Hüseyin Baylan, Kamil Korunan, Özlem Başkaya, Mustafa Şen, Özlem Gür, Esat Tanrıverdi, Özgür Öztürk rol alıyor. İlk bölümünde belgesellik savı taşımadan eserlerinden yola çıkılarak Aziz Nesin'in yaşamından örnekler sunulan oyunun ikinci bölümünde, Aziz Nesin'in memleketin ve dünyanın haline ilişkin gözlemleri olağan dışı iktidarlardan olağan darbe girişimlerine kadar bir ülkenin geçmişi düşündürücü bir üslupla anlatılıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer? RÜYADA ESKİ SEVGİLİYİ GÖRMEK ne anlama gelir? Rüyada eski sevgiliyi görmek ne demek? ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? ALES sonuçları nasıl sorgulanır? ÖSYM sorgulama ekranı! Göz çapaklanması neden olur, nasıl temizlenir? Göz Çapaklanması neyin belirtisi? Öğretmenler grev mi yapacak? Öğretmenler ne grevi yapıyor, neden? Bugün (9 Mayıs) hava nasıl olacak? İstanbul'da yağmur yağacak mı? Meteoroloji il il hava durumu tahminleri! Real Madrid- Borussia Dortmund maçı ne zaman? Şampiyonlar ligi finali nerede oynanacak? 9 Mayıs hangi burç? 9 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 9 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title