Haberler

Ankara: Bakan Unakıtan'dan Vergi İadesi Açıklaması

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye'de Artık Her Şeyin Gönüllülük Esasına Dayanılarak Yapıldığını Belirterek, "Artık, 'Sen Bunu Toplarsan Ben Sana Para Vereceğim' Anlayışını Kaldırıyoruz. Vatandaşımızın Zulüm Çekmesini İstemiyoruz" Dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye'de artık her şeyin gönüllülük esasına dayanılarak yapıldığını belirterek, "Artık, 'Sen bunu toplarsan ben sana para vereceğim' anlayışını kaldırıyoruz. Vatandaşımızın zulüm çekmesini istemiyoruz" dedi.

Bakan Unakıtan, yeni düzenlemeye gidilecek olan vergi iadesi uygulaması konusunda ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Ankara Dedeman Oteli'nde düzenlenen "Atatürk Dönemi Maliye Politikaları Paneli"ne gelişinde Unakıtan, gazetecilerin 2008 yılından itibaren son verilecek olan vergi iadesi uygulaması konusundaki sorularını yanıtladı. Vergi iadesi konusunda yapılan son düzenlemenin, çalışandan çok işverenin lehine bir düzenleme olduğu yönündeki iddialar hatırlatıldığında Unakıtan, "O konuyla ilgili gerekli her türlü tedbir alınmıştır. Bu yöndeki yorumlara katılmıyorum" dedi.

"Düzenleme net ücretle çalışanlar için doğru değil" yönündeki görüşlere de cevap veren Unakıtan, "Brüt ücretle de çalışsa, net ücretle de çalışsa yapılan düzenlemeden yararlanacak olan çalışan kesimdir. Yapmış olduğumuz yeni düzenleme ile buradan ilave para alacak olan kesim çalışanlardır. Aksi halde herkes hakkını arar bu memlekette" diye konuştu.

"Vergi iadesi uygulamasına son verilmesinin bir vergi geliri kaybına yol açmaması için pakette önlemler var mı?" sorusunu ise Unakıtan, "Bu fiş toplama usulü, uygulamanın ilk başlarında vatandaşın fiş toplama alışkanlığını geliştirmek için konulmuş bir sistem. Fakat artık bu sistem dünyanın hiçbir yerinde kalmadı. Fiş toplama, bütün vatandaşlarımıza adeta bir zulüm makinesi gibi bir uygulama. Yapmış olduğumuz incelemelerde de bir sürü sahtekarlıklar ortaya çıkıyor. Bundan dolayı bir çok kişinin de canı yanıyor. Artık Türkiye'de her şey gönüllülük esasına göre oluyor. Artık vatandaşımızın bu zulmü çekmemesini istiyoruz" diye yanıtladı.

Türkiye'nin iyi bir noktaya gelebilmesi için vergi bilincinin yerleşmesi gerektiğini, herkesin de fişini alması gerektiğini vurgulayan Unakıtan, "Artık, 'Sen bunu toplarsan ben sana para vereceğim' anlayışını kaldırıyoruz. Bu, bu kadar basit. Bunun karşılığı olan parayı veriyoruz, fiş toplama mecburiyetini de kaldırıyoruz" dedi.

Bir asgari ücretlinin uygulama kapsamında eline ne kadar para geçeceği sorulduğunda da Unakıtan, "Ben maliye bakanıyım, teknik uzman değilim. Bununla ilgili sorularınızı teknik arkadaşlarımıza sorarsınız, her türlü de cevabı alırsınız" ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin, "Doğan Grubu'na yabancılar talip oldu. Medya ortaklığına yüzde 25'lik bir yasal sınırlama getirilmesi söz konusuydu, ancak bu hususta net bir adım atılmadı. Hükümetinizin bu konuda bir hazırlığı olacak mı?' şeklindeki sorusu üzerine Unakıtan, "O konuda şu anda benim bir şey söyleyecek durumum yok. İlgili bakana sorarsanız daha iyi olur" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title