Haberler

Ankara: AK Parti 2. Olağan Büyük Kongresi

- AK Parti, 2. Olağan Büyük Kongresi'ni Bugün Gerçekleştiriyor. Kongre, Eski Başbakan Bülent Ecevit'in Cenaze Töreni Nedeniyle Gecikmeli Olarak Başlayacak.

- AK Parti, 2. Olağan Büyük Kongresi'ni bugün gerçekleştiriyor. Kongre, eski Başbakan Bülent Ecevit'in cenaze töreni nedeniyle gecikmeli olarak başlayacak.

ASKİ Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede genel başkanlık, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelikleri, Merkez Disiplin Kurulu ve Parti içi Demokrasi Hakem Kurulu üyelikleri için seçim yapılacak. Bin 458 delegenin oy kullanacağı kongrede, Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına rakip çıkmadı.

Kongrenin yapıldığı ASKİ Spor Salonu çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Polis, spor salonu güzergahında yoğun güvenlik önlemleri alırken, bütün yollara Türk bayrağı ve AK Parti flamaları asıldı. Binlerce polisin görev yaptığı kongrede izdiham yaşanmaması için dört ayrı 'güvenlik tüneli' oluşturuldu. Protokol, basın, delegeler ve partililer ayrı ayrı kapılardan sıkı bir aramadan geçirildikten sonra içeriye alındı. Protokol için 'kırmızı', basın için 'sarı', delegeler için 'yeşil', partililer için 'mavi' renkte 'güvenlik tüneli' kuruldu. Protokol dışındaki tüm katılımcılar kongreye 4 ayrı arama noktasından geçtikten sonra salona alındı. 5 bin kişilik kongre salonuna sığmayan partililer için bahçede de içerisinde ısıtma sistemi olan 3 bin kişilik dev çadır kuruldu. Kongre salonu dışında kalan partililer için de çadır içerisine ve bahçeye dev ekranlar yerleştirildi. Kongre salonuna Atatürk posteri, Türk bayrağı ve Başbakan Erdoğan'ın posteri asıldı. Salonun tavanı sarı-lacivert-beyaz kuşaklarla donatıldı. Üzerinde ampul işareti olan beyaz renkteki platformun iki yanına dev sinevizyon ekranları konuldu. Salonda partililere sık sık 'hırsızlık' uyarısı yapıldı. Kongre görevlileri, partilileri hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Kongrede milletvekilleri, bakanlar ve delegeler salonun ortasında otururken, basın mensupları için salonun orta yerinde bir platform ayrıldı. Kongre salonuna "Bugün de ak, yarın da ak", "Işıkları yak", "Seninle her şeye varız biz", "Beraber yürüyeceğiz biz bu yollarda", "Hani geceden sonra doğar güneş, aklıma sen gelirsin, sonra bir çiğ tanesi olup, yüreğime düşersin, gün biter ama sen bizde hiç bitmeyensin Tayyip'im", "Seninleyiz her zaman", "Devlet büyük devlet, her zaman seninle bu millet" yazılı pankartlar asıldı.

AK Parti, yeni sloganını "Türkiye'nin Partisi, Türkiye'nin Lideri" olarak belirledi. Bu arada, geçirdiği trafik kazası sonucu uzun süre hayat mücadelesi veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, kongre salonuna gelişinde partililer tarafından uzun süre alkışlandı. Başbakan Erdoğan, Ecevit'in cenaze töreninin ardından kongreye katılarak konuşmasını yapacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title