Haberler

Anfaş Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık Açıklaması

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (Anfaş) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, 18.

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, 18. Uluslararası Yiyecek ve İçecek İhtisas Fuarı'nın bu yıl 16-19 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi.

Mustafa Çalık, Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği (TGYD) Eşbaşkanı Hamza Yalçın ve Kahve Yıldızları Organizatörü Murat Çakan ile birlikte Dedeman Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında fuar hakkında bilgi verdi. ANFAŞ Food Product 2011 18. Uluslararası Yiyecek ve İçecek İhtisas Fuarı'nın 16-19 Şubat tarihleri arasında Antalya Expo Center'de düzenleneceğini belirten Mustafa Çalık, fuarda en yeni teknolojiler, uygulamalar ve ürünlerin yer alacağını kaydetti.

Çalık, şu bilgileri verdi:

"ANFAŞ Food Product 2011 18. Uluslararası Yiyecek ve İçecek İhtisas Fuarı 16 Şubat'ta açılacak. 45 bin ziyaretçinin beklendiği fuara 415 firma katılacak. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği, Türkiye Aşçılar Federasyonu, Şefler Birliği ve Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen fuarın 18. yılında gıda, ağırlama, konaklama, hızlı tüketim, restoran sektörlerine ve turizme sağladığı katkılarla, Türk gıda sektörünün en büyük ticari etkinliği haline gelmiştir."

Çalık, fuarı turizm bölgeleri yoğun olmak üzere, Anadolu, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerindeki oteller, restorantlar, fast foodlar, barlar, kafeteryalar, pastane zincirleri, süper marketler, gıda toptancıları, üniversiteler, okul kantinleri, resmi kurumlar, hastaneler, yurtlar, ordu evleri, yemek fabrikaları ve tüm yiyecek içecek profesyonellerinin ziyaret edeceğini duyurdu. Çalık,103 farklı süpermarket zincirinin satın alma yöneticileri, 200'ün üzerinde catering ve yemek fabrikası sahibi, 16 yurtkur müdürü, 43 yurtkur işletmecisi, 130 kişilik askeri mutfak ve tesislerin yetkilileri, binin üzerinde restorant ve fast food zinciri yöneticileri, iki bin kişilik otel satın alma müdürü ve yöneticileri, Türkiye'deki tüm havalimanların catering satın almacılarının fuara ziyaretçi olarak katılacaklarını bildirdiklerini ifade etti.

Lübnan, İtalya, Rusya, BAE, Katar, Bulgaristan, İsrail, Almanya, Ürdün, Avusturya, Gana, İngiltere, Mısır, Kuveyt, Azerbaycan, Suudi Arabistan'dan profesyonel ziyaretçilerin fuara geleceğini bildiren Çalık, "ayrıca Irak'ın Kerkük ve Erbil şehirleri ticaret odalarından 40 kişilik heyet ile Suriye'nin başkenti Şam'dan 16 kişilik heyet de fuara gelecek" dedi.

Türkiye Gastronomi Yöneticileri Derneği Eşbaşkanı Hamza Yalçın ise fuarda Türkiye Barmenler Yarışması'nın düzenleneceğine dikkati çekerek, "yarışma fuar alanında özel olarak tasarlanan 500 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek. 3. Türkiye Yaratıcı Barmenler Yarışmasında barmenler becerilerini, yaratıcılıklarını, yeteneklerini 4 gün boyunca ziyaretçilere sunacaktır. Türkiye genelinde 120'den fazla barmenin katılacağı yarışmada ilk üçe giren yarışmacılara çeşitli armağanlar verilecek" diye konuştu.

-KAHVE YILDIZLARI YARIŞMASI-

Kahve Yıldızları Organizatörü Murat Cakan ise fuarda Uluslararası World Barista Champianship hakemleri ve Türkiye'nin önde gelen kahve eğitmenlerinin Türkiye'nin en iyilerini seçeceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Haziran ayında Colombia'da düzenlenecek 2011 Kahve Dünya Şampiyonası- World Barista Championship 2011'e Türkiye adına katılacak milli takımın da belirleneceği Türkiye Kahve Yıldızları 2011 Barista Yarışması bu yıl 4. kez fuar bünyesinde düzenlenecek. Yarışmada Türkiye Barista, Latte Art (Süt sanatı), Coffee in Good Spirits (Alkollü kahve) ve Türk Kahvesi yarışmaları yapılacak."

-FUARA HANGİ ÜRÜNLER KATILACAK-

ANFAŞ Food Product Fuarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, kümes ve av etleri, deniz mahsulleri, her türlü taze, kurutulmuş sebze ve meyveler, dondurulmuş gıdalar ve konserveler, bisküvi, bal, reçel, çikolata ve her türlü şekerleme, profesyonel yağlar, bakliyat ve tahıl ürünleri, katkı malzemeleri, unlu gıdalar, dondurma, pasta ve kekler, ketçap, hardal ve her türlü soslar, her türlü alkollü ve alkolsüz içecekler, çay, kahve, toz ve konsantre içecekler, kuru yemiş ve baharatlar, gıda süsleme, dekor malzemeleri ve ambalajları, gıda esansları, aromaları ve kimyasalları, gıda mühendisliği teknolojisi ekipmanları ve laboratuvar malzemeleri ve konuyla ilgili yayınlar yer alacak.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title