Haberler

Anadolu Gençlik Derneği Üyeleri, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Önünde Protesto Gösterisi Yaptı

Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önüne çelenk bırakarak protesto etti.

Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanımasını ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önüne çelenk bırakarak protesto etti.

Büyükelçilik önünde bir araya gelen Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki gösterdi. "Kudüs İslamındır" ve "Kudüs selam, direnişe devam" yazılı dövizler taşıyan grup üyeleri, ABD ve İsrail aleyhinde çeşitli sloganlar attı.

Anadolu Gençlik Derneği Ankara Şube Başkanı Hasan Karaman, burada yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail'in kanlı ortaklığı ve işgal planlarının devam ettiğini belirterek, " Kudüs'le ilgili böyle hadsiz ve hukuksuz bir tasarruf ABD'yi de İsrail'i de hiç ummadıkları bir neticeyle karşı karşıya bırakacaktır." dedi.

Karaman sunları kaydetti;

"Kadim bir İslam şehri olan Kudüs'ü, ilk kıblemiz olan Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak nitelendirmek ABD'nin bu coğrafyadaki tüm varlığının ve ilişkilerinin ciddi bir biçimde sorgulanacağı yeni bir süreci başlatacaktır. Biz bu coğrafyada Amerikan üssü görmek istemiyoruz. Biz bu coğrafyada Amerikan askeri görmek istemiyoruz. Biz bu coğrafyada Amerikan bayrağı görmek istemiyoruz. Siyonist kukla Trump, kısa sürede nasıl bir yanlışın içinde olduğunun farkına varacaktır. Tüm İslam ülkeleri, ABD ve İsrail'le bir şekilde ilişkide bulunan tüm hükümetler izledikleri politikaları gözden geçirmek zorunda kalacaklardır. Kudüs bizim onurumuzdur, iffetimizdir. Böyle hadsiz ve hukuksuz bir sürece kimse reel politik söylemiyle izahat getiremeyecektir. Her Müslüman'ın Kudüs'e olan bağlılığının ve sadakatinin, hükümetlerin ABD ve İsrail'le olan ilişkilerinden daha kuvvetli olduğunu herkes görecektir. Siyonizm'in kuklası Trump ve politika yapıcıları bu küstahlıktan ve hadsizlikten mutlaka vazgeçmelidirler"

İslam ülkeleri ve hükümetlerinden, içi boş kınamalar ya da lanet okumalar değil, sahici yaptırımlar beklediklerini vurgulayan Karaman, "Yapmamız gereken tüm İslam ülkeleri ve tüm mazlum halklar olarak birlikte hareket etmek, İslam Birliğini bir an evvel kurmaktır. " dedi.

Protesto eyleminde söz alan Saadet Partisi Ankara il Başkanı Fatih Beyazıt, ABD Başkanı trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının hiç bir kıymeti olmadığını vurgulayarak, böyle bir kararın ardından yaşanacak olayların hesabının ne tarih önünde nede insalık vicdanında asla verilemeyeceğini belirtti.

AGD Genel Başkan yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı ise, "ABD İslam dünyası toprakları için ne zaman barış dediyse, ne zaman demokrasi dediyse, ne zaman özgürlük dediyse o topraklarda kan ve göz yaşı hakim olmuştur. ABD Dışişleri Bakanı 2003 yılında 22 ülkenin sınırlarının değişeceğini ifade etmişti. 2003'den günümüze kadar bu planı çok güzel bir şekilde işlettiler, malesef İslam Dünyası olarak bizlerde sadece bu plana seyirci kaldık. ABD ve İsrail'in bu kanlı ortaklığı ve planları devam ediyor. Kudüs ile ilgili alınmış olan bu hukuksuz karar, ABD ve İsrail hiç ummadığı bir durumun içersine sürükleyecek. Bir an bile beklenmeden başta Türkiye olmak üzere bütün İslam Dünyası liderleri hemen İslam birliğini ilan etmelidir." ifadelerini kullandı.

Eylemin ardından meşaleler eşliğinde "Kudüs islamındır" yazılı pankart açan grup, ABD ve İsrail aleyhinde sloganlar atarak dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Gençlik Derneği İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title