Haberler

Amerika'daki 14 Kişinin Öldüğü Saldırıyı IŞİD Üstlendi

Güncelleme:

IŞİD, Kaliforniya'da 14 kişinin öldüğü saldırıyı üstlendi. Saldırıyı düzenleyen çiftin IŞİD destekçileri olduğu açıklandı. Çift saldırı öncesi 6 aylık bebeklerini akrabalarına teslim etmiş.

Amerika'nın Kaliforniya Eyaleti San Bernardino şehrinde engellilere hizmet veren bir merkeze uzun namlulu silahlarla giren ABD doğumlu Syed Rizwan Farook ve Pakistanlı eşi Tashfeen Malik, saldırıdan iki saat sonra polisle girdikleri çatışmada öldürüldü. IŞİD'in internet üzerinden yayın yapan radyosu, Farook ve eşinin IŞİD 'destekçileri' olduklarını açıkladı. Radyo kanalının İngilizce yayın yapan versiyonunda ise çift, 'destekçiler' yerine 'askerler' olarak nitelendi.

6 AYLIK BEBEKLERİNİ BIRAKTILAR

Çiftin 6 aylık bebeklerini akrabalarına bırakarak saldırıya gittikleri öğrenildi. FBI, soruşturmanın 'terör saldırısı' olarak devam ettirildiğini ancak çiftin IŞİD ile daha önce hiçbir bağlantıları olmadığını, IŞİD tarafından tanınmadıklarını söyledi.

"RADİKALLEŞME TEHDİDİ"

Beyaz Saray yetkilileri de edinilen istihbaratla benzer bir sonuç çıkardıklarını, bu kişilerin 'zamanla radikalleştiklerini' söyledi. ABD Başkanı Barack Obama, bu gelişmenin "yıllardır üzerinde durdukları bir tehdit olan aşırıcı ideolojilere kapılma tehlikesi" olduğunu söyledi.

ABD'DE YİNE SİLAH TARTIŞMASI

Merkeze saldıran çift iki saldırı tüfeği, iki tabanca, 6 bin 100 mermi ve 12 boru tipi patlayıcı taşıyordu. ABD Başkanı Obama'nın göreve geldiği günden beri meclisten geçirmeye çalıştığı silah satışına kontrol yasası bu olayın ardından yeniden gündeme geldi.

"MİLLİ UTANÇ"

Obama, "Bu trajik olay ABD'de tehlikeli insanların silaha erişiminin ne kadar kolay olabileceğini bir kez daha gösterdi" dedi. New York Times gazetesi 1920'den bu yana ilk kez tartışmada taraf alarak, silahlara erişimin yasal ve bu kadar kolay olmasını "ahlaki bir rezalet ve milli bir utanç" olarak niteledi.

TRUMP SİLAHLANMA YANLISI

Cumhuriyetçi partinin başkan adaylarından Donald Trump ise, "İnsanların kendilerini korumaya ihtiyacı var. Paris'tekilerin silahları yoktu ve katledildiler. Kaliforniya'dakilerin de silahları yoktu, onlar da katledildi" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Barack Obama Kaliforniya Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (50)

allan:

neden hep muslyumanlar teroriste donusuyo

22
20
yanıtYanıtla
allan:

BEN MUSLUMANLIKTAN VAZGECIYORUM ARTIK ONLARIN KAFALARI COK KOLAY VIRUS KAPIYO SONUNDA TERORIST OLUP GIDIYORLAR ALLAHTAN KAFALARI CALISMIYO TEKNOLOJI UCAKLARI OLSAYDI BUTUN YABANCILARI OLDURULERDI SONUNDA BIRBIRINI GEBERTILERDI ALLAHA DAHA YAKIN OLABILMEK ICIN

15
25
yanıtYanıtla
hak:

Allaha daha yakin olmak oldurmekten gecmiyor baris insanlik ve iyilikten geciyor. Allah iyi insani kendisi belirler insanlarin niyetini en iyi bilendir.

yanıt1
yanıt3
ZAZA:

senin gibi dininden bi haber olanları nasıl da kendi çizgilerine getirdiler. senin gibi kendi dininden bi haber olanlar ve İslam da olmayan aşiriçığlığı isid gibi yapanlar defolun cehennemin dibine.

yanıt1
yanıt3
Yahoo 56:

Sen zaten musluman degilsinki yalandan geyik tam zaarsin pislik

yanıt0
yanıt2
nefret:

Atesiniz bol olsun pislikler. Birde anne baba olmuslar bu igrenc mahlukatlar.

28
7
yanıtYanıtla
Gugo ReisMobil-IOS:

Katil HDPKK

25
8
yanıtYanıtla
abizer:

yarin amarikada bir taraftan girer isid decallarini gebertmeye bizim recep ne yapacak bakalim

15
17
yanıtYanıtla
KS:

müslümanligin Ismini gene lekelediler !! Madem böyle düsünüyorsunuz amerikada ne isiniz var ?

27
4
yanıtYanıtla
Ali:

Neden lekediler muslumanlarin katilleri oldurdukleri için mi

yanıt1
yanıt0
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title