Haberler

Altıağaç- Karaağaç-Hüseyingazi Mahalleleri'nde Dev Dönüşüm

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak'ın üç ayrı mahallesini kapsayan Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme ve Gecekondu Yenileme Projesi kapsamında mahalle sakinleri ile bilgilendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak'ın üç ayrı mahallesini kapsayan Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme ve Gecekondu Yenileme Projesi kapsamında mahalle sakinleri ile bilgilendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirdi. Akgül projenin, aynı Anayurt-Gülseren Kentsel Dönüşüm Projesinde olduğu gibi yüzde 20'sinin konut, yüzde 80'inin de yeşil alan, sosyal donatı ve otopark alanı olduğunu belirterek, "Projemiz sosyal konut mantığıyla değil, iç ve dış cephesiyle sosyal konut standartlarının çok üzerinde gerçekleşecek."dedi.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, 575 bin metrekarelik alanı kapsayan Altıağaç- Karaağaç ve Hüseyingazi mahallelerinde TOKİ ile birlikte uygulanacak kentsel yenileme projesi hakkında mahalle sakinleri ile bilgilendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerini projeye dair bilgilendiren Akgül, vatandaşların sorularına da tek tek yanıt verdi.

Altıağaç mahallesi Melih Gökçek Cami konferans salonu'nda gerçekleşen toplantıya Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyeleri, Başkan Danışmanı Aydın Demir, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AKGÜL: "KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HALKIMIZA ANLATIYORUZ"

Bilgilendirme ve istişare toplantısında konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kentsel dönüşümün gerekliliğine vurgu yaparak, hak sahipleri mağdur edilmeden projeye başlamak istediklerini söyledi. Akgül şunları kaydetti: "Altıağaç-Karaağaç ve Hüseyingazi mahallelerimiz çok fazla eğimli ve topografyası bozuk olan bir bölgede bulunuyor. Bu bölgede arazinin topografyasından dolayı imarlaşmada büyük sıkıntı yaşanmaktaydı. Düzenli bir yapılaşmaya sahip olmayan bu bölgenin sorununu çözmek için çalışma başlattık. Gelişmekte olan şehirlerin yeni yaşam alanlarına ihtiyacı vardır. Mamak'ın gelişimi açısından Kentsel Yenileme Projelerimizi çok önemsiyoruz. Kentsel Yenileme Projesi için bütün çalışmaları bitirdik. Projenin yapılacağı alanda arazi tespit çalışması yaptıktan sonra kentsel tasarım çalışması yaptık. TOKİ ile protokolümüzü tamamladık. Arazi taramaları ve jeolojik etütlerini tamamladığımız bölgede TOKi ile bütün süreci tamamladık. Konutların tasarımını hazırladık. Vatandaşların biran önce konutlarını alabilmeleri için tüm şartları vatandaşın lehine hazırladık. Kentsel dönüşüm çalışmasında vatandaşın istekleri, faydaları ve çıkarları göz ardı edilmeyecek. Projemizde vatandaşımıza çeşitli alternatiflerde konut tipi sunuyoruz. Biz bugün kentsel dönüşümü halkımıza anlatıyoruz, işte bunun sebebi sizlerin yanında olmamızdır. Bizler sizlerin hizmetkarıyız, sorumluluklarımızın farkındayız. Kentsel Dönüşümün ne olduğunu, kentsel dönüşümün niye düşünüldüğü sizlere anlatmak, sizlerin görüşünü almak istiyoruz. Artık günümüzde sadece konut yapmayı değil, yaşam alanları oluşturmayı çok önemli görüyorum. Projemiz sosyal konut mantığıyla değil, iç ve dış cephesiyle sosyal konut standartlarının çok üzerinde gerçekleşecek. Bu projede site yaşamı ön planda olacak. Geniş yeşil alanları, spor alanları, ortak yaşam alanları, açık otopark alanları ve ticaret merkezlerimizle Mamak'ın en cazip ve tercih edilen mekanlarını oluşturacağız. Gelecek nesillerin, çocuklarımızın daha modern, yaşam standartları yüksek bir şehirde yaşamasını istiyorsak, kentsel dönüşümü düşünmemiz gerek."

575 bin metrekarelik alanda uygulanacak Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi'nde, TOKİ tarafından yapılacak 2 adet cami, 20 bin metrekare eğitim kompleksi alanı, spor alanları, Kızılay Sosyal Hizmet Binası, 2 adet temalı kent park, kreş alanı, ticari alanlar, teknik alt yapı alanları, kapalı pazar alanı, Aile Merkezi ve Bilgi Evi, yeşil alan, otopark ve sosyal donatılar yer alacak. Proje kapsamında bin 400 gecekondu yıkılıp yerine 5 bin 750 konut üretilecek. 5 ayrı konut tipi bulunan projede hiçbir vatandaş mağdur edilmeyecek. Gecekondusu olan ve tapusu olan, tapu tahsis belgesi olan veya ne tapusu ne de tapu tahsis belgesi olmayıp sadece gecekondusu olan vatandaşlar da hak sahibi olacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mesut Akgül Karaağaç Mamak Yerel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title