Haberler

Alev'liler İspanya'daydı!

Güncelleme:

Özel ALEV İlköğretim Okulu öğrencileri; 28 Eylül – 03 Ekim 2012 tarihlerinde İspanya'nın Cuenca şehrini ziyaret etti.

Özel ALEV İlköğretim Okulu öğrencileri; Avrupa Birliği destekli Comenius Programı için 28 Eylül – 03 Ekim 2012 tarihlerinde İspanya'nın Cuenca şehrini ziyaret etti. "A bet for a G.ET. Daha Yeşil Bir Avrupa Şehri Yaratmak İçin İddia" isimli Comenius Okul Projesi'nde öğrenciler; karşılıklı olarak birbirleriyle sağlıklı beslenme, ulaşım ve biyolojik çeşitlilik konularında bilgi alışverişinde bulundular.

Socrates Programı kapsamında yer alan Comenius; Erasmus, Lingua, Minerva'nın da yer aldığı 8 uluslararası eğitim programından biri olarak uygulanmakta. Socrates Programı; Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği ile İlişkiler Genel Müdürlüğü'nce kurulan Ulusal Ajanslar tarafından yürütülüyor. Ulusal Ajanslar, Avrupa Birliği'ne üye ve aday ülkelere maddi destekte bulunarak; AB eğitim ve gençlik programlarından yararlanmalarını sağlıyor. Bu programlarından biri olan Comenius; farklı ülkelerden, aynı yaş grubundaki öğrencilerin, ortak bir konuda çalışarak birbirlerinin kültürlerini tanıması amacıyla gerçekleştirilmekte.

"Daha Yeşil Bir Avrupa Şehri Yaratmak İçin İddia"?" isimli Comenius Okul Projesi'nin 5. toplantısı; Türkiye'den, Özel ALEV İlköğretim Okulu, Almanya'dan, Hertzhaimer-Gymnasium Trostberg, Fransa'dan, Collège et Lycée Jules Verne, İspanya'dan, Ies Lorenzo Hervas Y Panduro, İtalya'dan, Istituto Comprensivo I Darfo, Polonya'dan, Gimnazjum NR 1 Imienia Jana Pawla II, Portekiz'den, Escola de Crato, Romanya'dan, Colegiul Tehnic de Comunicatii "Augustin Maior", Yunanistan'dan, 2nd Gymnasio d'Alexandroupolis'in katılımlarıyla İspanya'da gerçekleşti.

"Sağlıklı Beslenme", "Ulaşım" ve "Biyolojik Çeşitlilik" hakkında bilgi alışverişinin yapıldığı Comenius Projesi'nin 5. toplantısında "; Özel ALEV İlköğretim Okulu öğrencileri bu konularda gerçekleştirdikleri farklı projelerle duyarlılıklarını ortaya koyarak sorunun çözümü için daha farklı projeler üretmeye devam edeceklerini de belirtti.

Proje ortaklarıyla beraber İspanya'da çizgi romanın 5. bölümünü yazan Özel ALEV İlköğretim Okulu öğrencileri; etkin İngilizceleri, yaratıcılıkları ve ortaya koydukları başarılarıyla gurur kaynağı olmaya devam ediyorlar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avrupa Birliği İspanya Eylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title