Haberler

Alanya Kaymakamı'ndan Müstehcen Fıkraya Tepki

Güncelleme:

Alanya Kaymakamı Tanrıseven, Alanya Sofrası etkinliğini müstehcen fıkra anlatıldığı ve dini değerleri rencide edecek açıklamaların olması nedeniyle terk ettiğini söyledi.

Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, 22. kez düzenlenen Alanya Sofrası etkinliğini, müstehcen fıkra anlatıldığı ve dini değerleri rencide edecek açıklamaların olması nedeniyle terk ettiğini belirtti.

Kaymakam Tanrıseven, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 22. Alanya Sofrası Etkinliği'ne katıldığını hatırlattı.

Etkinlikte Alanya'nın kültürel değerlerini görmek istediğini ifade eden Tanrıseven, şöyle devam etti:

"Salonun dolu olduğunu ve yöresel kıyafetlerin giyildiğini görmek beni ilk başta çok mutlu etti ancak daha programın başında sahneye çıkan bir konuşmacı, Alanya'nın değerleriyle bağdaşmayacak bir üslupla dini değerleri rencide eden tarzda hareket etti. Üstelik bunu daha da ileriye taşıyarak anlattığı müstehcen bir fıkra, beni son derece rahatsız etti. Tepki olarak oradan ayrıldım ve iki gün boyunca kimseye herhangi bir açıklama yapmadım."

Tanrıseven, Alanya'nın barış, hoşgörü ve kültür şehri olduğunu aktararak, Alanya Sofrası'nda yapılan davranışın sofra adabına ve ilçeye yakışmadığını vurguladı.

İki gün zarfında etkinliği düzenleyenlerin yapılan nahoş hareketin arkasında olmadıklarını ve üzüntü duyduklarını ifade eden bir açıklama yapmalarını beklediğini dile getiren Tanrıseven, "Ne yazık ki böyle bir şey görmedim ve ziyadesiyle üzüldüm. Salondaki hatırı sayılır miktardaki bayan ve çocuk misafirleri hiçe sayarak müstehcen fıkra anlatılması ve Süleyman Çelebi'nin yazmış olduğu Mevlid-i Şerif'le alay edilmesi Alanya kültüründe ve Türk kültüründe yok. Bu davranışın kabul edilmesi söz konusu olamaz" diye konuştu.

Tanrıseven, etkinliği düzenleyenlerin, bu davranışın o anda gelişen bir durup olup olmadığı konusunda kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiğinin altını çizerek, etkinliği kimsenin gölgelemeye hakkının olmadığını kaydetti. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Alanya Yerel Haberler

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Miçotakis'in 'Terör örgütü' çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Miçotakis'in "Terör örgütü" çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Bakmadan Geçme

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title