Haberler

Akıncılar Kaymakamı'ndan 'Termal Su' Açıklaması

Güncelleme:

sivas Akıncılar Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu, ilçeye bağlı iki köyde jeotermal su kaynağının tespit edildiğini bildirdi.

Akıncılar Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, talepleri üzerine Maden Tetkik Arama 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda rapor hazırlandığını belirtti.

Doğantepe köyü Bahattinşeyh mevkisi ve Abdurrahman köyünde termal/mineralli su kaynağı tespit edildiğini aktaran Yakınoğlu, şunları kaydetti:

"Abdurrahman köyü termal su kaynağında yapılan incelemede suyun sıcaklığı kaynak başında 13 derece ölçülmüştür. Ayrıca, Doğantepe köyü Bahattinşeyh mevkinde çıkan kaynak suyunun sıcaklığı ise 28 derece olarak ölçülmüştür. Bu da bizleri sevindirmiştir. Bölgeyi jeotermal bir alan yapmak istiyoruz. İki köyümüzde çıkan jeotermal kaynak sularının faaliyete geçmesi için iş adamlarımızın desteğini bekliyoruz." - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Akıncılar Termal Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title