Haberler

Akat, İşkence İddialarını Bakan Ergin'e Sordu

Güncelleme:

BDP Milletvekili Ayla Akat Ata, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e cezaevlerinde yaşanan bazı olayları sordu.

BDP Milletvekili Ayla Akat Ata, Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından cevaplanmasını istediği soru önergesinde cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerini gündeme getirdi.

Şakran cezaevinde kalan çocukların işkenceye maruz kaldığını açıklayan Akat "Cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri ve özellikle çocuklara yönelik kötü muamele ve işkence haberleri Türkiye kamuoyunun gündemine sıkça girmektedir. Geçtiğimiz Mayıs ayında Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir şubesinin Şakran Çocuk ve Gençlik Cezaevi'nde yaptığı inceleme sonunda yayınladığı raporda çocukların maruz kaldığı kötü muamele ve işkence kamuoyu gündemine taşınmış, Adalet Bakanlığı ise raporda yer alanların gerçeği yansıtmadığını söylemiştir. Rapora göre, Şakran Cezaevi'nde kalan çocuklar hortumla dövme, yaraya tuz basma, dayak, sinekli/böcekli yemek yedirme gibi çok çeşitli işkence türlerine maruz kalmaktadır. Bakanlığınızın cezaevlerinde yaşanan insanlık dışı uygulamalar konusunda kamuoyunu yanlış bilgilendirmesinin sebebi nedir? Bugüne dek Şakran Çocuk ve Gençlik Cezaevindeki kötü muamele ve işkenceye ilişkin Bakanlığınıza ulaşan şikâyet sayısı kaçtır? Bu şikâyetler doğrultusunda hakkında soruşturma açılan ve görevinden alınan cezaevi personelinin sayısı sırasıyla kaçtır?" sorularına yer verdi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Barcelona Real Sociedad maçı CANLI izle! 13 Mayıs Barcelona R.Sociedad maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Aston Villa Liverpool maçı CANLI izle! 13 Mayıs A.Villa Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Burcu Biricik hamile mi, bebeğinin cinsiyeti ne? Galatasaray Fenerbahçe maç biletleri ne zaman satışa çıkacak, biletler bitti mi? Jose Mourinho Fenerbahçe teknik direktörü mü olacak? Engelliler haftası sözleri ve mesajları! 10-16 Mayıs engelliler haftası mesajları! Engelliler haftası ne zaman, bu hafta mı? Soma davası nedir? Soma'da ne oldu, maden kazasında kaç kişi hayatını kaybetti? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 13 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Mahmut Uslu kimdir? Mahmut Uslu zengin mi, serveti ne kadar? Ferit Şahenk kimdir? Ferit Şahenk zengin mi, serveti ne kadar? Aziz Yıldırım'ın basın toplantısı ne zaman, saat kaçta? Aziz Yıldırım ne zaman basın açıklaması yapacak?
Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title