Haberler

Ak Partili Yurttaş: "Üreticilere Süt Destek Primleri Ödendi"

2014 yılı ilk çeyreğine ait süt destekleme primleri çiftçilere ödendi.

2014 yılı ilk çeyreğine ait süt destekleme primleri çiftçilere ödendi. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş "Manisa'da 2014 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarına ait 11.789 üreticimiz 65.279.084,09 LT çiğ süt için 3.769.460,57 TL brüt destekleme hak etmiştir. Bakanlığımız tarafından ülkemiz hayvancılığının geliştirilmesi, sağlıklı üretimin artırılması, sürdürülebilirliğin sağlanması, kayıt sistemlerinin güncel tutulması ve hayvancılık politikalarının etkinliğinin arttırılması amacı ile yetiştiricilerimiz desteklenmektedir." dedi.

Yurttaş yaptığı açıklamada "Avrupa ülkelerinde kişi başına yıllık süt tüketimi ortalama 94 litre olduğu halde, Türkiye'de 24 litre süt tüketiliyor. Finlandiya'da 139, İspanya'da 108, İngiltere'de 100, Yunanistan'da 65, Almanya'da 50, Türkiye'de ise sadece 24 litre kişi başına süt tüketiliyor. Sağlık için çocuğundan yaşlısına, kadınından erkeğine herkesin süt içmesi gerekiyor. Bu konuda Avrupa ülkelerinin çok gerisindeyiz. Daha çok süt ve süt ürünü tüketmeliyiz. İçeriğindeki protein, kalsiyum ve vitaminlerle süt tam bir ideal ve örnek doğal gıdadır. Süt tüketimin artırılması için yoğurt, ayran, kefir, dondurma gibi alternatif gıdalara yönelmek gerekiyor." dedi

Yurttaş süt destekleme priminin bu yıl soğuk süt için 6 kuruş, sıcak süt için 4 kuruş teşvik primi ödendiğini belirtti. Yurttaş " Türkiye'deki süt üretiminin son 10 yılda 8 milyon tondan, 17 milyon tona çıktı. "Uluslararası Sütçüler Federasyonu'nun en son verilerine göre Türkiye dünyanın 9. büyük süt üreticisi. Son 10 yılda süt üretimini 8 milyon tondan 17 milyon tona çıkardık. Bu Türkiye'deki hayvan varlığının hem sayıca hem de nitelik artışıyla sağlandı.

Dr. Muzaffer Yurttaş " Süt içme alışkanlığının elde edilmesi ve süt üreticilerine destek olunması amacıyla okul sütü projesine devam ediyoruz. Bu proje kapsamında özel okullar da dahil olmak üzere tüm ilkokullarda yaklaşık 7.063.768 öğrenciye haftada 3 gün süreyle günlük 200 ml süt dağıtımı yapılmaktadır. Önümüzdeki dönemde de buna devam edilecektir" dedi.

Yurttaş süt tüketimini artırmak için bazı önerilerde bulundu:

1.Okul Sütü Projesi'ne tüm toplum kesimlerinin destek vermelerini ve ailelerin çocuklarına süt içmeleri konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini arzu ediyoruz.

2.Belediye ve hayır kurumlarının dağıttıkları gıda yardımı paketlerinde süt ve kuru üzüme mutlaka yer vermelerini tavsiye ediyorum.

3.Özellikle kadınlarımızın süt günleri düzenlemeleri ve bu günlerde süt ve süt ürünlerinden oluşan bir menü hazırlamalarını istirham ediyorum.

4.Hasta ziyaretlerine giden kardeşlerimizin yanlarında hediye olarak süt götürmelerinin yararlı olacağını düşünüyorum.

5. Özellikle erkeklere ileri yaşlarda kemik erimesine karşı sağlıklı eşlere sahip olmak için akşamları eşlerine bir bardak ılık süt ikram etmelerini tavsiye ediyorum.

Süt üreticilerine de soğuk zincire dikkat etmeleri ve kaliteli süt üretimi ve akıllı tarım uygulamaları hususunda daha dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Yurttaş Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title