Haberler

Ak Partili Kaya: Çanakkale'deki CHP'nin Görüntüsü Ülkeye Yakışmadı

AK Parti Genel Başkan Yardımıcısı Erol Kaya, "Çanakkale'de CHP'nin gerçekleştiği yürüyüşteki o görüntü, bu ülkeye yakışmadı.

AK Parti Genel Başkan Yardımıcısı Erol Kaya, " Çanakkale'de CHP'nin gerçekleştiği yürüyüşteki o görüntü, bu ülkeye yakışmadı. Bunu asla kabul etmek mümkün değil" dedi.

Erzurum'a gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımıcısı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Palandöken Kayak Merkezi'ndeki bir otelde, Ak Parti milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu, Orhan Deligöz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, ilçe belediye başkanlarıyla biraraya geldi. Belediye çalışmalarının değerlendirileceği toplantı öncesi basın mensuplarına gündemle ilgili değerlendirmede bulunan Kaya, "Hatırlarsanız 1-2 gün önce Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Malazgirt'te ilk defa 1071 yılında Sultan Alparsalan'ın bu coğrafyaya girişi, İslam'ın bu coğrafyaya adım atmasıyla ilgili bir tören gerçekleştirildi. Türkiye bugüne kadar Çanakkale, İstanbul'un fethini, Kurtuluş Savaşı'nı, 30 Ağustos'u kutluyordu. 1071'i ilk defa ülke gündeminde bu kadar geniş çaplı kutlamaya Sayın Cumhurbaşkanımız aldılar. Ben inanıyorum ki bundan sonra her yıl kutlama ile birlikte 1071'in ruhu bu coğrafyaya açtığı kapının öneminin gerek gelecek nesillere aktarmak gerekse bugün yaşayan insanlarımıza bir kez daha hatırlatmak bizim için önemli" dedi.

Kaya, CHP'nin Çanakkale'de düzenlediği Adalet Kurultayı'nda ortaya çıkan bazı görüntüleri de eleştirdi. Kaya, şunları söyledi:

"Biz Malazgirt'i böyle önemserken bir talihsizlik, bir üzüntü verici hadiseyi bu ülkenin bir bireyi olarak, siyasetçisi olarak demiyorum, üzüntü verici bir hadiseyi maalesef yaşadık. Bizim ecdadımız, benim dedemin 2 kardeşi Çanakkale'ye gitti ve bir daha geri dönmedi. Bu toprak için, bu vatan için, bu bayrak için, bu din için, bu devlet için Allah Allah nidaları ile şahadete yürüdüler. Biz bunu her yerde gördük. Ama Çanakkale'de CHP'nin gerçekleştiği yürüyüşteki o görüntü, bu ülkeye yakışmadı. Bunu asla kabul etmek mümkün değil. Ben, millete dönük, bu ülkenin değerlerine dönük bir özrü de beklediğimin altını çizmek istiyorum. Temenni ederim ki bu ülkenin hangi şartlarda bize emanet edildiğini anlamak, onlara saygıyı öncelikle getirir. Bu saygıyı beklemek de hepimizin görevidir."

Erzurum'da belediye başkanlarının çalışmalarını değerlendireceklerini anlatan Erol Kaya, marka şehirler, insana ve şehre saygılı bir yönetim oluşturulmasının en büyük hedefleri olduğunu belirtti. Kaya, "Bizim belediyelerimiz kendilerine verilen imkanları ve kaynakları nasıl kullanıyorlar? Eksiklerimiz nelerdir? Nasıl toparlayabiliriz? Halka ilişkileri nasıl? Vatandaş bizim belediyemize nasıl bakıyor? Bunu değerlendireceğiz. Yine siyaseten dikkat edilmesi gereken hususları birlik ve beraberlik noktasında yapılmalarını değerlendirceğiz. Bunu her yıl yapıyoruz. 13 Eylül'de bütün belediye başkanlarımızla sayın Cumhurbaşkanımız bir toplantı yapacak" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Erol Kaya Çanakkale Ak Parti Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title