Haberler

Davutoğlu: AK Parti İktidardan İndirilirse 'Beyaz Toroslar' Dolaşacak

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Van mitinginde yaptığı konuşmada, "AK Parti iktidardan indirilirse ya bu terör çeteleri dolaşacak ya da 'Beyaz Toroslar' dolaşacak." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Van'da düzenlediği mitingde yaptığı konuşmasında, "AK Parti iktidardan indirilirse ya bu terör çeteleri dolaşacak ya da eskiden olduğu gibi 'Beyaz Toroslar' dolaşacak." açıklamasında bulundu.

"TERÖR ÖRGÜTÜ YAPILAN YATIRIMLARI ENGELLİYOR"

Davutoğlu, partisinin Van Beşyol Meydanı'nda düzenlediği mitingindeki konuşmasında, hükümet olarak Van, Bingöl, Hakkari, Bitlis ve bütün illeri kalkındıracak yatırımlar yaptıklarını ancak terör örgütünün bunu engellemeye çalıştığını ifade etti. "Yakıp yıkıyorlar. En son, binbir zorlukla bitirdiğimiz, bir sürü sabotaja rağmen bitirdiğimiz Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na da geçenlerde saldırdılar" dedi.

"KIYAMETE KADAR BÖLGE İNSANIN HİZMETİNDE OLACAK"

Davutoğlu, konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

"Aslında saldırı, Yüksekova'da Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na değil bizzat Selahaddin Eyyubi'nin temsil ettiği kardeşliğiydi. Hakkarili kardeşlerim, benim Konyalı kardeşlerim gibi aynı şartlarda havalimanına, Türkiye'nin bütün imkanlarına kavuşsun diye biz orada o havalimanını Cumhurbaşkanımızla açtık ve ama saldırdılar. Yapılırken saldırdılar, şimdi saldırıyorlar. Bilsinler ki biz başladığımız işi yarım bırakmayız. Allah'ın izniyle Yüksekova'da, Sehahaddin Eyyubi Havalimanı kıyamete kadar bölge insanının hizmetinde olacak.

"GENÇLERE FABRİKA YAPMAMIZA İZİN VERMİYORLAR"

Biz esnafımızın cebi dolsun, evine, ailesine daha iyi bir yaşam sağlasın diye destek veriyoruz, bunlar sokakta hendek kazıyor, caddelerde kepenk kapattırıyor. Biz, 'Benim Doğu'daki kardeşimin Batı'dakinden ne farkı var, o da işine girip çalışsın' diye bu bölgede fabrika açıyoruz. Bunlar gelip iş makinelerini kırıyorlar. Neden biliyor musunuz, istiyorlar ki herkes işsiz kalsın, sonra da küçücük, gencecik yaşta dağlarda ölsün diye. Dağlara kaçırmak için gençlere fabrika yapmamıza izin vermiyorlar."

"BUNLARIN TÜRKİYE DİYE BİR DERDİ YOK"

Davutoğlu, gençlerin mutlu hayat yaşamasını istediklerine vurgu yaparak, "Kimse onları dağa kaçırmasın diye, onlar iş meslek sahibi olsunlar diye üniversiteler açıyoruz, her ilde açıyoruz. Onlar ise gelip iş yerlerini kapattırıyorlar, hendekler kazıyorlar. Silvan'a baraj yapıyoruz, oraları kundaklıyorlar. İş makinelerini yakıyorlar. Giden ambulanslar içindeki hemşireleri öldürüyorlar, oradaki şoförlere saldırıyorlar. Bunların 'Türkiye' diye bir derdi yok, 'Van' diye bir derdi yok. Bunların tek derdi baskı yapmak, zulüm yapmak ve dışarıdaki bir takım fitne odaklarının planlarına uygun şekilde Türkiye'de kardeşi kardeşe kırdırmak" değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRK-KÜRT KARDEŞTİR, AYRIM YAPAN KALLEŞTİR"

Alandakilerin, "Türk-Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir" şeklinde slogan atması üzerine Başbakan Davutoğlu, "Her yerde, Doğu'da, Batı'da da hep aynı ses yükseliyor; Türk-Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir. Biz hem terörle mücadele ediyor hem de bu milletin dostluğunu, kardeşliğini en gür şekilde haykırıyoruz" diye konuştu.

"NE ÇÖZÜM SÜRECİ YARIM KALACAK, NE TERÖRLE MÜCADELE"

"Biz, Kürt kardeşlerimiz burada huzur içinde yaşasın diye terörle kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz" ifadesini kullanan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Biz, Vanlı kardeşlerimiz kepengini kapatmasın, eşkıyalar evinin önünde hendek kazmasın diye huzur ve demokrasi operasyonunu başlattık. Hiç merak etmeyin Vanlılar, gittiğim her yerde Doğu'dan, Güneydoğu'dan vatandaşlarım şunu söylüyor; Diyarbakır'da da, bayramdan sonra, birçok kardeşim kulağıma eğildi, 'Allah devlete, millete zeval vermesin" diye dua etti ve sonra da dedi ki 'Aman ne olur bu eşkıyalardan bizi kurtarın, sakın başladığınız işi yarım bırakmayın.' Ben size Van meydanından söz veriyorum; bu Vanlı kardeşlerimin, Doğulu, Güneydoğulu kardeşlerimin hayatına kasteden, rızkına göz koyan kim olursa olsun sonuna kadar mücadele edeceğiz. Başladığımız işi yarım bırakmayacağız. Ne Çözüm Süreci yarım kalacak ne de terörle mücadele süreci."

"BÜTÜN CAHİLİYE ADETLERİNİ AYAĞIMIZIN ALTINA ALDIK"

Van'dan, 1. Dünya Savaş'ında 120 şehit verildiğini hatırlatan Davutoğlu, şöyle dedi: "Onlar her birimizin yiğitleridir, şehitleridir. Hiçbirini birbirinden ayırmayız. Allah şahit olsun, sizin huzurunuzda söz veriyorum, 78 milyona hitap ederek diyorum, bir gün dahi, bir saat dahi, bir dakika dahi, bir saniye dahi herhangi bir bebeği, herhangi bir çocuğu, herhangi bir genci, herhangi bir vatandaşımızı 'Kürt'tür, Türk'tür' diye ayırırsak bu makamlar da nefes alıp verdiğimiz bu ten de bize haram olsun. Biz Resulullah'ın dediği gibi bütün bu cahiliye adetlerini ayağımızın altına almış, öyle yola çıkmışız. Onun için bu mücadele sürecek. Sizleri eline silahı alan sokak çapulcularına kesinlikle teslim etmeyeceğiz. Canınıza, malınıza, namusunuza kastedenlere karşı sizleri kimsesiz bırakmayacağız.

"AK PARTİ İNDİRİLİRSE 'BEYAZ TOROSLAR' DOLAŞACAK"

Bırakın makamımızı, koltuğumuzu, canımıza dahi mal olsa bu yoldan, bu kutlu yoldan dönmek, vazgeçmek bizim için söz konusu değildir. Zaten şer odakları da bu kararlılığımızdan çekiniyor. Çünkü biliyorlar ki AK Parti zayıfladığında terör odakları güçlenecek ya da Çözüm Süreci zayıflayacak. Çünkü biliyorlar ki AK Parti iktidardan indirilirse ya bu terör çeteleri dolaşacak ya da eskiden olduğu gibi 'Beyaz Toroslar' dolaşacak. Biz bu memleketi terör çetelerine, faili meçhullere bir daha bırakmayacağız. Hiç merak etmeyin, 80'li, 90'lı yıllara bu ülkeyi döndürmek isteyenler başarılı olamayacak. Biz çözüm için her zaman olduğu gibi dimdik ayakta duracağız."

GAZETECİLERİN TEPKİ ÇEKEN TWEETLERİ AKILLARA GELDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Beyaz Toros açıklaması, akıllara gazeteciler Ömer Turan ve Cemil Barlas'ın attığı oldukça tepki çeken tweetleri getirdi.


Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Toroslar Ak Parti Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title