Haberler

AK Parti'li Beyaz Şönim'i Ziyaret Etti

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'ni (ŞÖNİM) ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'ni (ŞÖNİM) ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır İl Müdürü'nü ziyaret eden Beyaz, daha sonra ŞÖNİM'e geçerek burada incelemelerde bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt ve ŞÖNİM Müdürü Yeter Baran ile beraber ŞÖNİM'i gezen Beyaz, çalışmalar hakkında brifing aldı. Alo 183 hattının herkesçe öğrenilmesi gerektiğini belirten Beyaz, bu hattın yaygınlaştırılmasına çok büyük önem verdiklerini söyledi. Beyaz, "Alo 183'ü harekete geçirmemiz lazım. 6 Aralık 2012 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin ve Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan ile beraber açılışları gerçekleştirildi. Türkiye genelinde pilot bölge olarak 14 ilde kurulan ŞÖNİM'lerden biri de Diyarbakır'da kuruldu. Koza - Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri ismi ile kurulan bu yerlerde amacımız kadınlarımıza en iyi şekilde hizmet verebilmek. Alo 183 hattını arayarak kendilerine yapılan şiddeti şikayet edip kurtulabilirler. Sadece bunun değil; diyelim babası okula göndermiyor hemen 183'ü arayarak bize bildirirse alıp okula kazandırılıyor o çocuğumuz. 5 alanda hizmet vermekteler ŞÖNİM'ler. Bunlar; emniyet, sağlık, psikoloji, hukuk ve sosyal anlamda hizmet veren bu kurumumuzu biz çok önemsiyoruz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt ise, Alo 183 hattından ya da emniyet kanalıyla ŞÖNİM'e gelen vakaların en geç sekiz saat içerisinde sonuçlandırıldığını ifade ederek, 7 gün 24 saat durmaksızın çalışan bir sistemlerinin olduğunu kaydetti. Bozkurt, "Alo 183 aile, kadın, çocuk ve özürlü sosyal hizmet danışma hattıdır. Sosyal hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı olarak çalışan Alo 183 hattı, şiddete uğrayan ya da uğrama riski taşıyan ve desteğe ihtiyacı olan kadınlara ve çocuklara psikolojik, hukuki ve ekonomik alanda danışmanlık hizmetleri sunmakta ve yararlanabilecekleri hizmet kuruluşları konusunda bilgi vermektedir. Biz burada koruma altına aldığımız kadını ayrıldıktan sonra da bırakmıyoruz. Takibe devam ediyoruz, kendisine hala şiddet uygulanıyor mu uygulanmıyor mu diye... Mayıs ayında Diyarbakır'da ŞÖNİM açıldı. O günden bugüne yaklaşık 450 kadın takibimiz altında. Bize başvuran kadınların sorunlarını bir haftada çözerek kendilerini evlerine gönderdiğimiz kadınlar oluyor. Şiddet görmeyeceğine dair ailesinden söz alıp kendisini evine gönderiyoruz. Bunun yanında bir hafta sekiz gün içerisinde sorunu çözülemeyecek olan kadınlarımızı da alıp konuk evimizde misafir ediyoruz" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title