Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Şanlıurfa'da

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yapısal değişime ve dönüşüme gideceklerini bildirerek, "Sosyal yardımlaşma sistemine geçeceğiz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yapısal değişime ve dönüşüme gideceklerini bildirerek, "Yoksulluğun azaltılması, yoksulluk puanlaması ve yoksulluk-istihdam bağlantısının toplum merkezli çalışma modelli oluşturulduğu sosyal yardımlaşma sistemine geçeceğiz" dedi.

Şahin, Şanlıurfa'da Bakanlığınca düzenlenen ve 4 saati aşkın bir süre devam eden bölge valiler toplantısının ardından katılımcılara birer porselen takımı hediye etti.

Program çıkışında gazetecilere bir açıklama yapan Şahin, yapısal değişime ve dönüşüme gideceklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Yapısal değişime ve dönüşüme gideceğiz. Yoksulluğun azaltılması, yoksulluk puanlaması ve yoksulluk - istihdam bağlantısının toplum merkezli çalışma modellerinin oluşturulduğu sosyal yardımlaşma sistemine geçeceğiz. Bizim Bakanlığın bakışı ile valilerin baktığı yerin aynı olması, ortak sorunlara ortak çözüm bulacak, bir tecrübenin oluşmuş olması bu deneyim ve tecrübe önemli. Beraber el ve güç birliğiyle 2012'yi planlayacağız. Şanlıurfa üzerinde Güneydoğu ve Türkiye genelinde yeni bir yapısal dönüşümün takipçisi olacağız."

Açıklamasının ardından bir gazetecinin Ankara'daki patlamayla ilgili görüşlerini sorduğu Şahin, konuyla ilgili henüz detaylı bilgisinin bulunmadığını ifade ederek, "Detayını bilmeden konu hakkında yorum yapmam yanlış olur" dedi.

-BALIKLIGÖL'Ü GEZDİ

Şahin, daha sonra toplantının gerçekleştirildiği otelin yakınlarında bulunan Balıklıgöl Yerleşkesi'ne geçti. Burada karşılaştığı vatandaşlarla bir süre sohbet edip, hatırlarını soran Şahin, burada balıklara yem attı. Şahin'e, göl kenarında mırra (acı kahve) da ikram edildi.

Fatma Şahin, yerleşke çıkışında karşılaştığı turist kafilesiyle de İngilizce konuşarak, kenti nasıl bulduklarını ve nereleri gezdiklerini sorup, hatıra fotoğrafı çektirdi.

-"BAŞARIMIZDA HERKESİN KATKISI VAR"-

Bakan Şahin, kentteki temasları çerçevesinde AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret ederek, burada kendisini karşılayan çoğunluğu kadınlardan oluşan partililerle bir süre sohbet etti.

AK Parti'nin kurucularından olduğunu anımsatan Şahin, milletvekili olmadan önce de teşkilatta çeşitli görevler üstlendiğini hatırlattı.

Şahin, bölgede 2003 yılındaki seçimde, AK Parti'den bölgenin ilk kadın milletvekili olarak TBMM'de bulunduğunu dile getirerek, şu anda da bölgenin ilk kadın bakanı olduğunu söyledi.

Bunun AK Parti'nin kadınlara ne kadar çok destek verdiğinin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi kadınına olan güveninin bir göstergesi olduğunu anlatan Şahin, bu başarılarının arkasındaki teşkilat gücünü de hiçbir zaman unutmadıklarını ve unutmayacaklarını ifade etti.

AK Parti teşkilatının Türk siyasi tarihinde üstlendiği çok farklı bir misyonun olduğunu belirten Şahin, şunları söyledi:

"Büyük bir fedakarlık, gayret ve alın teri istiyor. Bu teşkilat, sürekli çalışan bir topluluğa dönüşmüştür. O topluluğun, önce fidana, büyük bir ormana dönüştüğü resimle karşı karşıyayız. Burada olan olmayan her kardeşime teşekkür ediyorum. Bu büyük başarı hikayesinde herkesin önemli bir katkısı var. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Teşkilatımızı büyük bir aile olarak görüyoruz, kadınlarımız, gençlerimiz her biri bu halkada önemli bir yer tutuyor. Bize düşen, koyduğumuz hedefe güç birliği içerisinde yolumuza devam etmektir."

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title