Haberler

Ağrı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'nden Bilgilendirme Semineri

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü Tarafından Eleşkirt Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (Yibo) Konferans Salonunda Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yöneticilerine Bilgilendirme Semineri Verildi.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü tarafından Eleşkirt Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) konferans salonunda kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine bilgilendirme semineri verildi.

Seminerde, Şube Müdürü Bahri Eren ve öğretmen Ahmet Sili tarafından denetimli serbestlik sisteminin tarihçesi, amacı, görevleri, hedefleri, kamu yararına çalışma yaptırımı, koruma kurulunun oluşumu ve görevlerini slayt gösteri eşliğinde anlatıldı.

Seminerin son bölümünde soruları yanıtlayan Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, özellikle kamuya yararlı bir işte çalıştırma cezası hakkında detaylı bilgi verdi. Solmaz, uygulanan kamu yararına çalışma yaptırımında, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Yönetmeliği gereğince, 4 saatlik çalışmanın 1 günlük hapis cezasına karşılık geldiğini, bu sayede hükümlülerin cezalarını ceza infaz kurumları yerine toplum içerisinde, topluma hizmet etmek suretiyle yerine getirebildiklerini, yapılan çalışma sonucunda hem hükümlülerin hem de toplumun kazandığını ifade etti. Solmaz, "Koruma Kurulu çalışmaları kapsamında Ağrı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü'nün 2008 yılı içerisinde çeşitli meslek edindirme projeleri hazırlanmıştır. Projeden yararlanmak isteyen eski hükümlülerin Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'ne başvurmaları gerekmektedir" dedi.

Seminere Eleşkirt ilçesinde görev yapan hakimlerden Erdem Demircanlı ve Çağlar İlhan, Eleşkirt Cumhuriyet Savcısı Tayfun Atak, kamu kurum amirleri ile okul müdürleri katıldı.

(ÇK-MET-Y) 06.03.2008 15:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title