Haberler

Adıyaman'da "Öğretmenler Günü" Kutlamaları

24 Kasım Öğretmenler Günü, Adıyaman'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü, Adıyaman'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin, hükümet binası önündeki Atatürk anıtına sunulmasıyla başladı. Atatürk anıtına bırakılan çelenk sonrası etkinlik, Adıyaman Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan programla devam etti. Programa; Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Milli Eğitim İl Müdürü Seyfi Özkan ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Adıyaman Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi okul orkestrası ve korosu, Öğretmen Marşı'nı seslendirdi.

Öğretmen Marşı'nın ardından bir konuşma yapan Vali Demirtaş, "İki binli yılların öğretmeni, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarabilecek, demokrasiyi bir yaşam tarzı olarak seçen, aydınlık geleceğimizin mimarları olacak, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirebilecek, velisinden teslim aldığı öğrenciyi mukaddes bir emanet bilecek; kin, nefret, yalan ve fesat gibi kötü duyguları uzak tutabilecek, Yunus'un sevgisini Mevlana'nın aşkını, Hacı Bektaş-ı Veli'nin insan sevgisini toplumda hakim kılabilecek, her zaman ve her yerde her hareketiyle örnek olabilecek bir öğretmen... Milli değerlerimizi canından aziz bilecek, bu vatan için çalışıp, bu vatan için her türlü güçlüğe karşı gelebilecek, genç ve dinamik bir nesil yetiştirebilecek, gayretleri sonucunda eserlere eser katabilecek, vatana millete ve öğrencisine karşı vazifesini yapmanın verdiği huzurla akşam yatağına yatabilecektir" dedi.

Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Özkan da, "Öğretmenin saygınlığını artırmak, öğretmenler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, emekli öğretmenleri saygı ile anmak ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerde mesleklerinin yüceliği bilinci uyandırmak ve Öğretmenler Günü'nü kutlamak amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bilindiği gibi büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bundan 84 yıl önce millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıta olarak görüyorum öğretmenlik mesleğini. Öğretmenin vazifesi, gücü nispetinde erdemli toplum gayretine katkı sağlamaktır. İnsan yaratılmışların en seçkini, en donanımlısı, en bilinçli olanıdır. Aynı zamanda en vahşi, en acımasız, en anlaşılmaz davranışların da sahibidir. Onun için insan hayatında eğitim; davranışları doğru yönlendirmede birinci derecede etkilidir. Öğretmen işlevini yerine getirirken bu önceliği asla ihmal etmemelidir. Her insanın ayrı bir dünya olduğu, topluma mutlaka kazandırılması gereken bir cevher olduğu bilinciyle öğrenciye yaklaşan, öğrencilerin kalplerini kazanma adına, onlara bir şeyler öğretme adına her fırsatı değerlendiren, her zaman sorunun değil çözümün bir parçası olmayı ilke edinen ve bu anlayışla hareket eden değerli öğretmenler, toplumsal fayda işlevlerini asla yitirmeyeceklerdir" ifadelerini kaydetti.

Adaylığı kaldırılan stajyer öğretmenlerin yemin töreni ve emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi takdimi ile, program sona erdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mustafa Kemal Atatürk Seyfi Özkan Adıyaman Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title