Haberler

Adıyaman'da "Deprem" Konulu Konferans

Adıyaman Güneydoğum Derneği tarafından Adıyaman Valiliğinin desteğiyle deprem konulu konferans düzenlendi.

Adıyaman Güneydoğum Derneği tarafından Adıyaman Valiliğinin desteğiyle deprem konulu konferans düzenlendi.

Türkiye Petrolleri Adıyaman Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Vali Abdullah Erin, depremle ilgili tespitlerin yapılarak önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

Bu konuda yasa ve yönetmeliklere uyulması gerektiğini belirten Erin, deprem konusunda işlerin ciddiye alınmadığını ifade etti.

Vali Erin, şöyle konuştu:

"Maalesef 1999 depremine kadar yaptığımız yapılar, şehirlerin yerleşimi, yerleşim alanlarının seçimi, zeminin sağlam olup olmadığı konusu, sağlam olan zeminlerin üzerinde yapılan yapıların bilime ve fenne uygun olması konusunda önceliğimizin olmadığını ifade edebilirim. 1999 depremiyle beraber mevzuatımızda değişiklikler gerçekleştirildi. Yapıların biraz daha bilimsel olarak yapılması için yasalar çıkartıldı. Yasaların kağıt üzerinde kalmaması gerekiyor. Böyle olursa sorunun çözülmeyeceğini biliyoruz. Kağıt üzerindeki düzenlemelerin uygulamada yerine getirilmediğini siz de biliyorsunuz biz de biliyoruz."

Zemin etüdü zorunluluğunun şu an bütün yapılarda olduğunu belirten Erin, zemin etütlerinin özel sektörde faaliyet gösteren firmalar tarafından çoğu zaman binanın yapılacağı yer görülmeden, kağıt üzerinde rapor düzenlenerek hazırlandığını ifade etti.

Erin, "En ufak sarsıntıda o yapının yerle bir olduğunu görebiliriz. Yani işi ciddiye almıyoruz, önemsemiyoruz. Diğer işlerde olduğu gibi, günü kurtarmaya çalışıyoruz. Bunun sonucunda da telafi edilmesi çok zor olan hasarlar meydana geliyor." dedi.

Güneydoğum Derneği Başkanı Duygu Sucuka ise deprem ve kadınların istihdama kazandırılması konularında dernek olarak önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Bu konferansta Adıyaman'daki son depremi işlediklerini ifade eden Sucuka, bu çalışmalardan olumlu sonuç beklediklerini dile getirdi.

Vali Erin, Sucuka ve konferansa katkı sağlayan kuruluş temsilcilerine plaket verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Erin Adıyaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title