Haberler

İsrail saldırılarında hayatını kaybeden çocukların ailelerinden suç duyurusu

Güncelleme:

İsrail saldırılarında hayatını kaybeden çocukların ailelerinden suç duyurusu İsrail güvenlik güçlerinin saldırılarında Gazze'de hayatını kaybeden çocukların aileleri, Türkiye'deki avukatların aracılığıyla sorumluların yargılanması için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İsrail saldırılarında hayatını kaybeden çocukların ailelerinden suç duyurusu

İSTANBUL - İsrail güvenlik güçlerinin saldırılarında Gazze'de hayatını kaybeden çocukların aileleri, Türkiye'deki avukatların aracılığıyla sorumluların yargılanması için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İsrail güvenlik güçlerinin Gazze'de Filistinlilere karşı gerçekleştirdiği saldırılar esnasında hayatını kaybeden çocuklardan bazılarının aileleri, Türkiye'deki avukatlar aracılığıyla İsrailli yetkililer hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapan mağdurların avukatı Gülden Sönmez, sorumluların cezalandırılmasını talep etti.

""İsrailli sorumluların Türkiye mahkemelerinde yargılanmalarını istiyoruz"

Suç duyurusuna ilişkin açıklama yapan avukat Gülden Sönmez, "Bildiğiniz üzere Mayıs 2021'de Kudüs sokaklarında başlayıp Batı Şeria'da, Gazze'de devam eden İsrail saldırılarında çok sayıda sivil Filistinli hayatını kaybetti. Gazze bombardımanı sırasında Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamalarına göre 253 sivil Filistinli hayatını kaybetti. Evler, okullar bombalandı. Hayatını kaybeden Filistinlilerin, 253 Filistinlinin 66'sı çocuktu arkadaşlar ve şunlar gördüğünüz üzere bu çocuklardan sadece bir kısmı. Bizim için İsrail'in bu sistematik suçları yeni değil, sürpriz de değil. Sistematik şekilde, sürekli gördüğümüz insanlığa karşı suçlar. Biz Gazze'ye yapılan son saldırıda ve Kudüs ve Batı Şeria'daki İsrail'in işlemiş olduğu suçları yargı konusu etmek için bugün Çağlayan Adliyesi'ndeyiz. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapmış olduğumuz başvuruyla, İsrail'in işlemiş olduğu suçlardan dolayı İsrailli sorumluların Türkiye mahkemelerinde yargılanmalarını istiyoruz" dedi.

"Türkiye'de suç duyurusunda bulunduk"

Açıklamasının devamında avukat Gülden Sönmez, "Gazze'de hayatını kaybeden tüm çocuklar için, Mayıs 2021'den beri hapishanede olan keyfi olarak tutulan Filistinliler için bugün İstanbul Çağlayan Adliye'sinde Türkiye'nin evrensel yargı yetkisinden kaynaklanan mevzuat imkanını kullanarak Türkiye'de suç duyurusunda bulunduk. Umuyoruz ki Türkiye mahkemelerinde masum Filistinli çocuklara karşı işlenen, insanlığa karşı suçlardan dolayı belki de bütün insanlığın umudu olan adalete erişim mümkün olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Uluslararası kurumları bu davayı desteklemeye çağırıyoruz"

Mağdurların yakınlarından Ensar Ebu Owda, çevirmen aracılığıyla yaptığı açıklamasında, "Buradan Türkiye'den, İstanbul'dan bütün mazlumların ve mağdurların aileleri adına ve Filistin halkı adına burada bir mahkeme, bir yargı konusu açmaktayız, bir dava açmaktayız. Bu çıktığımız yoldaki istikrar ve bütün insan hakları, insan hakları alanında çalışan kurumları ve Türkiye'deki ve uluslararası kurumları bu davayı desteklemeye çağırıyoruz. Baştan alarak sayın avukatlara, bu davanın avukatları ve İstanbul Savcısına, Türk halkına ve Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür etmek istiyoruz. Umuyoruz ki bu işgalciler yaptıklarından sorumlu tutulur ve inşallah yakında bunları, yaptıklarının bedellerini ödemiş bir şekilde görürüz, Filistin'deki aileler ve mazlumların adına" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İstanbul Türkiye İsrail Gazze Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title