Haberler

2017 Yılı Bütçesi Genel Kurulda

Maliye Bakanı Naci Ağbal, AK Parti iktidarları döneminde emekli ve memurların maaşlarının enflasyona ezdirilmediğini belirterek, "Gerek memurlarımız gerek diğer kamu çalışanlarımız gerekse emeklilerimiz, her dönem enflasyonun üzerinde artış almışlardır, refah düzeyleri, satın alma güçleri artmıştır.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, AK Parti iktidarları döneminde emekli ve memurların maaşlarının enflasyona ezdirilmediğini belirterek, "Gerek memurlarımız gerek diğer kamu çalışanlarımız gerekse emeklilerimiz, her dönem enflasyonun üzerinde artış almışlardır, refah düzeyleri, satın alma güçleri artmıştır." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın maddelerinin görüşülmesine devam ediliyor.

MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, Halep'te bir katliam yaşandığına işaret ederek, bu noktaya gelinmesinin sorumlularının tahlil edilmesi gerektiğini bildirdi.

Terörle mücadele konusuna da değinen ve Türkiye'nin zenginliklerine dikkati çeken Koçdemir, bin yıllık birlikte yaşama geleneğini bozma girişimlerine kimsenin izin vermeyeceğini belirtti.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır da İstanbul'da yaşanan terör saldırısına değinerek, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Terörle mücadelenin ve ülkede güvenliği sağlamanın iktidarın asli görevlerinden olduğunun altını çizen Sındır, CHP olarak terörü önleme yolunda hükümete her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Halep'te bir insanlık trajedisi yaşandığını söyledi.

AK Parti iktidarının Suriye politikasını eleştiren Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Unutulmamalıdır ki son birkaç günde Halep'te artan insanlık suçuna dair uygulamalar bugünün sorunu değildir. Halep sadece 3-5 gündür bir trajedi yaşamıyor. Halep ve Suriye topraklarının büyük bir bölümü beş yılı aşkın süredir bu trajediyi kesintisiz yaşıyor. Belli dönemlerde sağlanan kısmi anlaşmalarla tansiyon düşmüş olsa bile hiçbir zaman kalıcı bir istikrar sağlanamamıştır."

Yıldırım, konuşmasında Doğu ve Güneydoğu illerinde yapılan operasyon ve sokağa çıkma yasaklarına da değinerek, burada da sivil halkın mağdur edildiğini iddia etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise Yıldırım'ın konuşmasının ardından sataşma nedeniyle kürsüye gelerek, Halep ve Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu illeri arasında bir bağlantı kurmasını talihsiz bir tanımlama olarak nitelendirdi. Muş, iktidarın Doğu ve Güneydoğu illerinde terörle mücadele ettiğini, sivil halkı korumak adına operasyonlar gerçekleştirdiğini vurguladı.

-"Yüzde 415 artış yapılmış"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, emekli maaşlarına ilişkin bir soruyu yanıtlarken, AK Parti hükümetlerinin bu kesimin sorunlarına ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine duyarlı yaklaştığına işaret etti.

Bakan Ağbal, şunları kaydetti:

"Ortalama memur maaşı 2002 yılında 578 liraymış. Şu anda ortalama memur maaşı 2 bin 979 liraya çıkmış. Dolayısıyla burada yaklaşık olarak yüzde 415 artış yapılmış. Şimdi benim bunları tekrar tekrar sizlerle paylaşmama gerek yok. Rakamlar devletin resmi rakamları. Gerek memurlarımız gerek diğer kamu çalışanlarımız gerekse emeklilerimiz bu dönemde, her dönem enflasyonun üzerinde artış almışlardır, refah düzeyleri, satın alma güçleri artmıştır."

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Yıldırım Naci Ağbal AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title