Haberler

15 Yıldır İmamı Olmayan Cami

Manisa'nın Soma İlçesinde, 15 Yıldır İmam Atanmayan Bir Camiye Kadrolu İmam İsteniyor.

Manisa'nın Soma ilçesinde, 15 yıldır imam atanmayan bir camiye kadrolu imam isteniyor.

Soma'nın Karamanlı Mahallesi'nde 1991 yılında yapımına başlanan ve 2 yılda tamamlanan İlim Işıktır Camii'ne şimdiye kadar imam atanmadı. Mahalle sakinleri, İlim Işıktır Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Tokat'ın öncülüğünde Ramazan ayında ve bayramlarda ücretli imam kiraladı. 15 yıldır imamı olmayan camide cemaat de kalmadı. Dernek başkanı Mustafa Tokat, "Camiye imam atanmadığı için cemaat olmadı. Mahalle sakinlerinin katkıları ve emekleri ile kendi camimizi yaptık ancak Diyanet 15 yıldır

imam atamadı. Ramazanlar ve bayramlarda paramızla imam tuttuk. Gücümüz kalmadı. Devletimizden buraya kadrolu ya da sözleşmeli imam istiyoruz. İmam olmadığı için de mahalle sakinleri camiye gidemiyor. Caminin kapısına kilit vurmak zorunda kalıyoruz" dedi.

Karamanlı Mahallesi sakinleri de camilerinin yolu dahil tüm eksiklerinin yapıldığını tek eksiğin imam olduğunu belirterek "Dernek başkanımıza destek olup imza kampanyası başlatıyoruz. Bu imzaları gerekli yerlere göndereceğiz. Camiye imam istiyoruz" diye konuştular.

Soma Müftüsü Emanullah Polat da yaptığı açıklamada, İlim Işıktır Camii'ne yıllardan beri imam atanmadığını bildiğini söyledi. Soma'da göreve başlayalı 4 ay olduğunu anlatan Polat, şöyle konuştu: "Camilerimizin sorunlarıyla tek tek ilgilenmeye çalışıyoruz. Soma'da şu an Zeytinli, Uhud, İlim Işıktır, Turgutalp'te Osmangazi ve Cenkyeri'nde Yunus Emre camileri olmak üzere toplam 5 camimizde sözleşmeli veya kadrolu din görevlimiz yok. Bu camilerde fahri dediğimiz din görevlisi arkadaşlar görev yapıyor. Bize

gelip kadro istiyorlar, benim maalesef böyle bir yetkim yok. Bu Diyanet İşleri Başkanlığı'nın inisiyatifinde olan bir durum. Bizler de isteriz hiçbir camimizde din görevlisi sıkıntısı çekilmesin. Bize gelen taleplerde benim yapabileceğim ancak hukuki sorumluluğu cami derneklerinde olmak üzere fahri imam görevlendirmesi yapmaktır."

İmam atamalarının camilerin cemaat yoğunluğuna göre yapıldığını ifade eden Polat, zaman zaman camileri ziyaret ederek cemaat yoğunluğunu incelediklerini, bu rutin ziyaretler sırasında akşam namazı için gittikleri İlim Işıktır Camii'nin kapılarının kilitli olduğunu gördüğünü belirterek, "Dernek başkanını çağırtıp kapıyı açtırdık. Kardeşim sen kapıları kilitlersen haliyle cemaat camiye giremez" diyerek tepki gösterdiğini söyledi.

(HU-ÖA-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title