Haberler

1 Milyon Dolarlık Özür

İki Büyük Gazete Delilsiz Haber Yayımladığı İçin İngiliz Aileye 1 Milyon Dolar Ödeyecek.

İki büyük gazete delilsiz haber yayımladığı için İngiliz aileye 1 milyon dolar ödeyecek.

Kayıp kız Madeleine’nin ailesi  İngiltere’nin iki büyük günlük gazetesinden 1 milyon dolar alacak.

 

İngiltere’nin saygın gazetelerinden Express, bugün manşetinde aile ile ilgili yayınladığı bazı haberlerinden dolayı özür diledi. Milyoner Richard Desmond’un sahip olduğu The Daily Express ve Daily Star gazeteleri aileye 550 bin sterlin ödemeyi  kabul etti.

 

Gazete’nin sayfalarında yayınladığı özür mesajı ve yapacağı bağışın, gazetenin Kate ve Gerry McCann çifti hakkında delilsiz yayınladığı bazı haberlerle ilgili olduğu anlaşıldı.

 

Daily Expres gazetesi, küçük kızın ölümünden çifti sorumlu tuttuğu ile ilgili haberlerinden dolayı özür dilereyek bu konuyu ellerinde delil olmadan haberi yayınladıkları için özür diledi.

 

McCann ailesinin sözcüsü, ailenin gazetenin ödeyeceği bu paradan çok memun olduğu açıklamasını yaptı. Ayrıca aileye yakın bir kişi, paranın madeleine’in bulunması için kullanacağını bunun da Madelein’in bulunması için açılan fona önemli bir katkısı olacağını söyledi.

 

Madeleine, ailesi ile birlikte gittiği Portekiz tatilinde geçtiğimiz Mayıs ayında ailenin tatil yaptığı Praia da Luz tatil köyünde kaçırılmıştı. Aile kızlarının bulunması için dünya genelinde büyük bir kampanya başlattı.

 

Madeleine’in ( 4) soruşturmasında Portekiz polisi Kate ve Gerry McCann çiftini şüpheliler arasına koymuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title