Haberler

Ziraat Bankası Diyarbakır Gençlik Festivali Başladı

Güncelleme:

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Okçular Vakfı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Türk Telekom'un desteğiyle, bölge gençlerini sanat, spor ve eğlenceyle buluşturmak amacıyla düzenlenen Ziraat Bankası Diyarbakır Gençlik Festivali başladı.

Diyarbakır Kent Meydanı'nda düzenlenen açılış törenine Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Belediye Başkanı Cumali Atilla, Festival Komitesi Başkanı ve AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Büyükgümüş, sivil toplum kuruluşları ile binlerce genç katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Cumali Atilla, 13 bin yıllık tarihiyle 33 medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır'ın bugün adına yakışır bir festivale ev sahipliği yaptığını söylerken Festival Komitesi Başkanı Ahmet Büyükgümüş, mayısta İstanbul'da başlayan bugün Diyarbakır'la devam eden Gençlik Festivalleri'ni başka şehirlere taşıyacaklarını müjdeledi. Bugünden itibaren genç kavramını karşılayan her şeyin festivalde olacağının altını çizen Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise cumartesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı şöhretler karması maçının bir büyük buluşmaya daha ev sahipliği yapacağını ifade etti.

FİKRET ORMAN DA ŞÖHRETLER KARMASINDA

Festival Komitesi Başkanı Ahmet Büyükgümüş ise cumartesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı Şöhretler Karması maçını Cüneyt Çakır'ın yöneteceğini açıkladı. Ahmet Büyükgümüş 'Cumhurbaşkanımızın yer alacağı takımın teknik direktörlüğünü Mircea Lucescu, rakip takımın teknik direktörlüğünü ise Rıdvan Dilmen yapacak. Karşılaşmayı ise Türkiye futbolunun duayen isimlerinden Cüneyt Çakır yönetecek' dedi. Töreninden ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Festival Komitesi Başkanı Ahmet Büyükgümüş festival alanını gezerek ok attı. Şöhretler karması maçında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Haydar Ali Yıldız, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ile Hürriyet ve Adalet Derneği Başkanı Taha Ayhan forma giyecek. Festival, 21 Ekim'e kadar sürecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Basri Güzeloğlu Diyarbakır Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title