Haberler

Zeytin Dalı Harekatı'na Katılmak İçin Gönüllü Oldular

Elazığ Belediyesi çalışanları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla gönüllü askerlik müracaatında bulundu.

Elazığ Belediyesi çalışanları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ( Tsk ), Suriye'nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla gönüllü askerlik müracaatında bulundu.

Ellerinde Türk bayrakları ile Elazığ Askerlik Şubesi Başkanlığı'na gelen 300 belediye çalışanı dilekçelerini yetkililere vererek, Afrin'de Mehmetçik'in yanında yer almak için başvuru yaptı.

Bir süre askerlik şubesi önünde tekbirler getiren grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

Belediye çalışanları adına konuşan Elazığ Belediyesi Fen İşleri Şefi Bedri Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teröre karşı yürütülen kararlı tutumu doğrultusunda TSK'nın Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Operasyonu'na katılmak için gönüllü askerlik başvurusunda bulunmaya geldiklerini belirtti.

Kahraman Türk ordusunun sınır ötesinde terör örgütlerine karşı destansı bir mücadele sürdürdüğünü ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

"Bu milletin birliği, beraberliği ve kardeşlik ruhu teröre ve onun her türlü uzantısına asla geçit vermez. Muzaffer ordumuz en kısa zamanda Afrin'de mazlumların dualarıyla zaferle ayrılacaktır. Elazığ Belediyesinde çalışan 300 arkadaşımızla kalbimizde iman ve vatan sevgisiyle kahraman ordumuza en küçük katkı da olsa vermeye hazırız. Hainler bilmelidir ki bu ülkenin her bir Mehmedi bu aziz vatan ve millet, istiklali ve istikbali için gözünü kırpmadan şehit olmaya hazırdır. Dualarımız ve kalplerimiz kahraman askerimizle birliktedir. Vatan ve bayrağına sevdalı Elazığlılar olarak askerimize her daim destek olmaya hazırız."

Belediye çalışanlarından Ömer Turan ise yaşının ilerlemiş olmasına rağmen ihtiyaç duyulması halinde 20 yaşında vatanına aşık bir genç gibi cephede savaşmaya hazır olduğunu söyledi.

Milletimizin tarih boyunca gerektiğinde savaşmaktan çekinmediğini ifade eden Turan, "Bize ihtiyaç olduğu takdirde vatanımızın bekası, milletimizin selameti ve bölünmez bütünlüğü için savaşmaya her zaman hazırız. Her şartta askere gitmeye hazırız, vatanımız için ölürüz, bu bayrağı yere indirmeyiz, ezanı susturmayız. Allah askerlerimize güç ve kuvvet versin." dedi.

Hüseyin Çimen ise kalplerindeki imanla vatan savunması için göreve har daim hazır olduklarını vurgulayarak, "Hazır kıta bekliyoruz, emir geldiği takdirde silahı alıp direk cepheye gideceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Elazığ Suriye Afrin TSK Politika Güncel Haberler

title