Haberler

ABD, YPG'lilere Verilen Silahları İzlemeye Alıyor

Güncelleme:

Pentagon Orta Doğu masası sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine-Galloway, ABD'nin SDG adı altındaki YPG'lilere verilen silah ve malzemeleri izlemeye alacağını açıkladı.

Galloway, "Mümkün olan her yerde kuvvetlerimiz sadece DEAŞ'a karşı kullanıldığından emin olmak üzere SDG altındaki Kürt unsurlara verilen silah ve malzemeleri izleyecek. ABD yardımlarının herhangi bir şekilde kötüye kullanılması veya amacının dışında kullanılması iddiaları ciddiye alınacaktır." değerlendirmesini yaptı.

"ZEYTİN DALI" DİKKATLERİNİ DAĞITTI

Haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Albay Manning, YPG/ Pkk'nın paravanı SDG'nin Suriye'nin doğusunda DEAŞ karşıtı operasyonlarında duraksamalar yaşadığını belirtti. Manning, "Operasyonel duraksamalar çeşitli nedenlerden dolayı oluyor. Bizim Suriye'deki görevimizde ise bir değişiklik yok. Hala DEAŞ'a odaklıyız." dedi. Türkiye'nin Afrin'deki YPG/ Pkk unsurlarına yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın "dikkatleri dağıttığı" şeklindeki değerlendirmesini yineleyen Manning, "Operasyonların durması bizim oradaki öncelikli görevimiz konusunda uzun vadede odağımızı değiştirmeyecektir." dedi.

ÖRGÜT SDG ADI ALTINDA GİZLENİYOR

Manning, diğer taraftan örgütün halen DEAŞ'tan alınmış toprakları kontrolünde tuttuğunu söyledi. YPG/ Pkk terör örgütü ABD'nin tavsiyesi üzerine ABD'nin örgüte olan desteğine karşı Türkiye'nin itirazlarını önlemek için SDG adı altında gizlenirken örgütün Afrin'e takviye göndermeye devam etmesi ABD'nin SDG üzerinde oynadığı kelime oyununu ortaya çıkardı. Manning, "General Mazlum" olarak tanımladığı PKK'lı terörist Cemil Mazlum ile Suriye'de ABD destekli YPG/PKK paravanı SDG ve türevleri olan sözde askeri konseyleri desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

İNCİRLİK'E ALTERNATİF İDDİALARINI YALANLADI

Ayrıca, ABD'nin İncirlik Hava Üssü'ne alternatif olarak Suriye'nin kuzeyinde ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bölgesinde yeni üs arayışına girdiği iddialarının doğru olup olmadığı sorulan Albay Manning, "Hayır, doğru değil." cevabını verdi. Konuyla ilgili aynı toplantıda söz alan Pentagon Ortadoğu Masası sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine-Galloway ise operasyonların durmasından kaynaklı herhangi bir toprak kaybı yaşanmadığını ifade etti.

ABD SDG'YE VERİLEN SİLAHLARI İZLEYECEK

Sözcü, DEAŞ operasyonlarının dışında herhangi bir çaba içerisine giren grupların ABD öncülüğündeki koalisyonun desteğini kaybedeceğini de belirtti. Galloway, "Mümkün olan her yerde kuvvetlerimiz sadece DEAŞ'a karşı kullanıldığından emin olmak üzere SDG altındaki Kürt unsurlara verilen silah ve malzemeleri izleyecek. ABD yardımlarının herhangi bir şekilde kötüye kullanılması veya amacının dışında kullanılması iddiaları ciddiye alınacaktır." değerlendirmesini yaptı.

"TÜRKİYE'YLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ"

ABD'nin, Türkiye'nin sınırlarının güvenliğini sağlama hakkını anladığını ifade eden Galloway, Türkiye- Suriye sınır boylarındaki tansiyonu düşürmek ve DEAŞ operasyonlarının kesintiye uğramaması için Türk mevkidaşları ile çalıştıklarını kaydetti. Galloway, " Suriye'nin kuzeybatısındaki durum konusunda oldukça kaygılıyız ve tüm taraflara DEAŞ'ı yenmeye odaklanmaları, gerginliği düşürmeleri ve Suriye savaşının çözümüne odaklanmaları çağrısında bulunuyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Suriye Afrin PKK Dünya Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title