Haberler

Zeytin Dalı Harekatı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Afrin'deki operasyona destek için bir araya gelen AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ve vatandaşlar, Mehmetçikler için 25 koyun kurban etti.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Afrin'deki operasyona destek için bir araya gelen AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ve vatandaşlar, Mehmetçikler için 25 koyun kurban etti.

Tayyar, Afrin'e 5 kilometre mesafedeki Kürt kökenli vatandaşların yaşadığı 7 bin nüfuslu Yeşilyurt Mahallesi'ne gitti. Mahalle sakinleri Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiklerini belirtti, düzenlenen programda Mehmetçik'e dualar eşliğinde 25 koyun kurban edildi.

AK Parti Milletvekili Tayyar, Yeşilyurt mahallesinde gazetecilere yaptığı açıklamada operasyon bittiğinde Afrin'deki Kürt kardeşlerinin kendi evlerinde, kendi topraklarında güvenle yaşayacaklarını Türkiye'nin kimsenin topraklarında gözünün bulunmadığını söyledi.

Cumhuriyet tarihinin en önemli operasyonlarından birinin gerçekleştirildiğine dikkati çeken Tayyar; "Şer odakları ve yerli işbirlikçileri, Türkiye'yi bölmeye ve parçalamaya çalışmaktadır. Onların kirli emellerine ulaşamaması için Afrinde, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bir operasyon başlattı. Bu operasyonun temel amacı Türkiye'yi bir terör tehdidinden kurtarmak, ilave olarak da Türkiye'nin bölünmesini içeren senaryoyu bertaraf etmektir. O bölgede ağırlıklı olarak Kürt kardeşlerimizin yaşadığı hesabından hareketle bu operasyonun Kürtlere karşı yapıldığı yalanını yayan PKK'ya söyleyecek sözümüz var." dedi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla operasyona destek veren mahalle sakinleri de gerekirse canlarını seve seve feda edeceklerini belirtti.

Afrin'deki operasyonun "Kürtlere karşı değil terör örgütüne yönelik" olduğunu belirten mahalle sakinleri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduklarını ifade etti.

Bir grup mahalle sakini kadın, Kürtçe ve Türkçe sloganlar atarak harekata destek verdiklerini dile getirdi.

Program sonrasında bazı asker anneleri, programdaki vatandaşların güvenliğini sağlayan askerlere sarılarak destek verdi.

Kesilmiş 25 koyunun eti, kamyonlarla Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e verilmek üzere sınır birliklerine gönderildi.

Programa, İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Belediye Başkanı Kemal Vural, Nurdağı Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Güzel, İlçe Emniyet Müdürü Bedrettin Sarıtaş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Şamil Tayyar Ak Parti Afrin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title