Haberler

Yüksek Prestijin Simgesi Hyundaı İ40 Türkiye'de

Güncelleme:

Hyundai'nin en yeni Avrupalı otomobili i40, D segmentinde yüksek prestijin, kalitenin ve güvenliğin simgesi olacak.

Dünyanın en hızlı büyüyen otomotiv markası Hyundai, Avrupa için özel olarak geliştirdiği i40'ın sedan versiyonunu Türkiye'de satışa sundu. D segmentinde yer alan Hyundai i40; üstün teknolojisi ve güvenliği, mükemmel konforu, ekonomik ve çevre dostu motor seçenekleri ve yüksek kalitesiyle Hyundai'nin yeni prestij simgesi olacak.

Hyundai'nin doğadan ilham alarak hayat verdiği akıcı tasarım felsefesi, i40'ta da kendisini fazlasıyla belli ediyor. Markanın kimliğini taşıyan altıgen ön ızgara, şu an güncel model yelpazesinde bulunan i20, i30, ix35, Accent Blue ve Elantra'da olduğu gibi i40'ta da hemen dikkat çekiyor. Öndeki sis farlarına entegre LED gündüz farları, profilde yükselen ve sportif bir duruş kazandıran omuz çizgisi ve LED arka stoplar, i40'ın yüksek prestijini simgeliyor.

Hyundai i40'ın tasarımındaki anahtar kelimeler "Modern Akıcılık" ve "Premium Esinti" olarak belirtiliyor. Akıcı tasarım anlayışı çerçevesinde, gövdeyi kanat tarzındaki detaylarla sofistike bir görünüme kavuşturan tasarım ekibi, i40'a aynı zamanda güçlü ve modern bir görünüm de kazandırdı.

Hyundai Motor Avrupa Tasarım Şefi Thomas Bürkle; "i40'ın tasarımında keskin, iddialı ve akıcı çizgiler kullandık. Tipik 3 boyutlu sedan anlayışının dışına çıkarak, i40 Sedan'a son derece dinamik bir görünüm kazandırdık. Alçak ve uzun tavan çizgisi ile coupe görünümüne kavuşan i40 Sedan, tasarımı ile de segmentinde farklılık yaratacak bir otomobil" diyerek i40'ı tanımlıyor.

Hyundai i40'ın dış tasarımındaki prestij ve dinamizm kabin içinde de devam ediyor. Çok fonksiyonlu direksiyon simidi ve Supervision gösterge paneli sayesinde sürücünün dikkati dağılmadan bir yolculuk yapılırken orta konsolda yüksek kalitede müzik sistemi, ergonomik konumlandırılan butonlar, elektronik çift bölgeli klima kontrol düğmeleri ve vites kolunun arkasında yokuş kalkış destek sistemi ile ön ve arka park sensörlerinin kontrol butonları yer alıyor.

Sadece etkileyici görünümü ile değil, şaşırtıcı boyutları ile de segmentinde öne çıkan i40 Sedan, 2770 mm'lik dingil mesafesi, iç mekanda ise sınıfında en iyi baş (1025 mm), omuz (1455 mm) ve bacak (1170 mm) mesafesini sunuyor. Bu ölçülerle Hyundai i40 Sedan, D Segmentinde en ferah ve konforlu sürüşlerin vazgeçilmezi olmayı garanti ediyor. Hyundai i40'ın uzunluğu 4740 mm, genişliği 1815 mm ve yüksekliği de 1470 mm. 503 litre hacmindeki bagaj ise birçok eşyanın rahatlıkla yüklenmesine imkan tanıyor.

Hyundai i40 Türkiye'de 1.6 litre GDI direkt enjeksiyonlu benzinli ve 1.7 litre hacmindeki common-rail dizel motor seçenekleriyle satışa sunuldu. Hyundai'nin başarılı 1.6 GDI motoru 6300 d/d'de 135 PS maksimum güç ve 4850 d/d'de 164 Nm maksimum tork üretiyor. 6 ileri manuel şanzımanla ithal edilen i40, 100 km'de ortalama 5,6 litre yakıt tüketiyor ve 0'dan 100 km/s hıza 11,6 saniyede ulaşıyor.

Hyunda i40'ın diğer motor seçeneği olan 1.7 litre dizel ise 4000 d/d'de 136 PS maksimum güce ve 2000 ile 2500 d/d arasında üretilen 325 Nm'lik maksimum torka sahip. Sadece 6 kademeli otomatik şanzımanla satılan i40'ın 100 km'deki ortalama yakıt tüketimi 5,1 litre iken 0-100 km/s hızlanması ise 12 saniyede tamamlanıyor. Hyundai i40, iki motor seçeneğiyle de 197 km/s'lik maksimum hız sunuyor.

Euro NCAP'in yaptığı çarpışma testlerinde rakiplerinin yanı sıra bir üst segmentteki belirli otomobillerden bile daha yüksek puan alarak 5 yıldızın sahibi olan Hyundai i40'ta birçok aktif ve pasif güvenlik unsuru standart olarak sunuluyor.

i40'ta EBD (Elektronik Fren Güç Dağılımı) ve HBA (Fren Destek Sistemi) destekli ABS frenler, TCS (Savrulma ve Patinaj Önleme Sistemi), ESP (Elektronik Denge Kontrol Programı), Hyundai'ye özgü VSM (Araç Stabilite Yönetim Programı), sürücü, ön yolcu, yan ve perde havayastıkları, sürücü diz havayastığı, acil fren sinyali, aktif gergili ön emniyet kemerlari ve aktif koltuk başlıkları gibi donanımlarla güvenlik maksimum seviyede.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title