Haberler

YESO-DER, 81 İlin Ak Parti İl Başkanlığını Ziyaret Edecek

Güncelleme:

YESO-DER, 7 Aralık Cumartesi saat:13.00'da 81 ilin Ak Parti il başkanlıkları ziyaret edilecek.

Yeniden Sosyoloji Derneği olarak sosyologların istihdam ve özlük hakları sorunlarıyla ilgili görüşmeler yapmak üzere 81 ilin AK Parti il başkanlarını ziyaret ediyoruz.. Geçen 10 yıllık dönemde sosyologların yaşadığı istihdam ve özlük hakları sorunu kanayan bir yara haline gelmiştir. 2003-2013 yılları arasında merkezi atamada atanan sosyolog sayısı bizleri çok üzmüştür. Açık öğretim sosyoloji programının abartılı kontenjanları bölümün değerini düşürmüştür. Aynı kurum içerisinde benzer koşullara sahip meslek gruplarının bir birleri ile olan özlük farkları bugüne kadar hep sosyologların aleyhine düzenlenmiştir.

Toplumsal sorunların tespiti ve çözümünde sosyologlara yeterince fırsat tanımayan bir anlayışın varlığı dernek olarak bizleri harekete geçirmiştir. Yönetmeliklerde yer verilmeyen, kadro ihdasları sürekli Maliye ve Bakanlıklarca engellenen( Birçok kurumda onlarca sosyolog kadro ihdası olmasına rağmen atamaya açılmaması düşündürücüdür. Yeterli mezun yokmuş gibi davranılıyor. Oysaki 40.000 işsiz sosyolog, yüksek KPSS puanları ile atama beklemektedir.) sosyologların içinde bulunduğu durum kabul edilebilir değildir.

Sosyologların çalışma alanının en çok Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olması gerekirken aksine bünyesinde en az sosyolog barındıran kurulardan biri olmuştur. Bakanlık, sosyologlarla ilgili yeterli bir çalışma gayreti göstermemiştir. Adalet Bakanlığı'ndaki sosyolog sayısı Aile Bakanlığı'nda çalışan sosyolog sayısından daha fazladır. Sosyal Hizmet Merkezleri açılıyor ancak sosyolog atamaları bir türlü yapılmıyor.

Türkiye, hassas bir dönemden geçiyor, sosyal politika ve sosyal sorunların tespitinde ve çözümünde sosyologların katkısı olmadan mesafe alınamaz. Göç, işsizlik, şiddet, madde bağımlılığı, psikolojik hastalıklar, risk altında bulunan insan sayısındaki artış... İşte sosyologlar tam bu noktada çözümün merkezinde bulunmaktadır. Sosyologlar, toplumda var olan problemlerin nedenlerini anlamaya, bunları çözümlemeye ve böylece ileriyi görerek geleceğe yön vermeye çalışan meslek grubudur.

Sosyoloji bölümü her sene 5 bin civarı mezun veriyor. Tahminlerimize göre 40 bin atama bekleyen sosyolog vardır. Sosyologların mesleki onuru için buradayız. Sesimizi duyurmaya geldik. Değerli basınımızın da sosyologların sesini duyurmasını temenni ediyoruz. Burada bulunan yol arkadaşlarımıza ve siz basın mensuplarına teşekkür ediyoruz

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ak Parti Yeso-Der Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title