Haberler

Zonguldak'ta batan yük gemisinin mürettebatı hala kayıp

Güncelleme:

Zonguldak'ta mendireğe çarparak batan Türk Bayraklı yük gemisi Kafkametler'in kayıp 7 mürettebatını bulma çalışmaları hala devam ediyor.

Zonguldak'ta 73 gün önce mendireğe çarparak batan Türk Bayraklı yük gemisi Kafkametler'in kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları sürüyor.

Kdz. Ereğli ilçesinde geçen 19 Kasım günü fırtına sebebiyle askeri mendireğe çarpan Türk Bayraklı Kafkametler adlı yük gemisi çarptıktan bir süre sonra battı. Geminin 12 mürettebatından 5'inin cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp 7 mürettebatı bulmak için 73 gündür çalışmalar devam ediyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti, AFAD ve diğer ekipler denizden ve karadan çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan, Kafkametler'in enkazını kaldırma çalışmaları Denizcilik Genel Müdürlüğü koordinesinde sürdürülüyor.

Aynı gün fırtına sebebiyle ortadan ikiye bölünen ve karaya oturan Kamerun bayraklı Pallada isimli geminin söküm çalışmaları da devam ediyor. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zonguldak Denizcilik Kurtarma Sahil Güvenlik Kaza Yerel Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title