Haberler

Yeşilyurt Belediye Başkanı Polat'tan Değerlendirme Toplantısı

Yapılan çalışmalar ile ilgili değerlendirme toplantısı düzenleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya’nın merkez ilçelerinden biri olan Yeşilyurt’un, 270 binin üzerindeki nüfusu, 82 mahallesi Malatya’nın yeni yüzü olduğunu söyledi.

Yapılan çalışmalar ile ilgili değerlendirme toplantısı düzenleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya'nın merkez ilçelerinden biri olan Yeşilyurt'un, 270 binin üzerindeki nüfusu, 82 mahallesi Malatya'nın yeni yüzü olduğunu söyledi.

Ramada Altın Kayısı Otel'de basın mensupları ile bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yaptıkları ve yapacakları projeler ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Beraberinde Başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile çalışmalar hakkında bilgiler sunan Başkan Polat, 2014 yılında 53 milyon 353 bin 841 bin 75 TL bütçe kullandıklarını ifade ederek 2015 yılı bütçesinin ise 114 milyon 486 bin TL olarak belirlediklerini söyledi.

30 Mart Yerel Seçimleri'nden sonra, sistemli ve süratli bir çalışmayla Yeşilyurt'un çehresini değiştirmeye başladıklarını dile getiren Polat, altyapı eksikliklerinin tamamlanması ve sosyal belediyeciliğe büyük önem verdiklerini bunun yanı sıra eğitime de her zaman destek vererek Yeşilyurtluların takdirini kazandıklarını ifade etti.

Asfaltlama ve kilit taşı uygulamalarına ara vermeden devam ettiklerini belirten Başkan Polat, Yeşilyurt Belediyesi'nin genişlettiği araç filosuyla da hızlı bir şekilde ilçenin tüm mahallelerine hizmet götürdüğünü kaydetti. Çöp konteynırlarını yer altına almak için çalışmalara başladıklarını ve yine yerinde ayrıştırarak geri dönüşüme katkı sağlamak amacıyla "ÇER-ÇÖP" projesini de başlattıklarını anlatan Polat, "Otuz Günde Otuz Park" projesiyle her gün yeni bir parkın temelini attıklarını bahar ayının gelmesiyle birlikte otuz parkı da hizmete sunacaklarını ifade etti.

Beş ayrı noktada "Yeşil Konak" açarak yüzlerce öğrencinin hem derslerine yardımcı olmak hem de sanatsal kurslar vermeye başladıklarını ifade eden Polat konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yeşilyurt'taki ilkokullarda okuyan 5 bin birinci sınıf öğrencisine satranç takımı dağıtarak çocukların zeka gelişimlerine katkıda bulundu. İlçe, doğal güzelliği ve yeşil alanlarıyla turizm bölgesi, sanayisi ile doğunun batıya açılan kapısıdır. Yeşilyurt Belediyesi, ilçeyi aynı zamanda bir kültür bölgesi yapma yolunda yatırımlarını sürdürüyor.

Ramazan ayında verdiği sokak iftarları, Muharrem ayında verdiği iftar ve yaptığı aşure ikramlarıyla beğeni toplayan Yeşilyurt Belediyesi, böylece kardeşliğe ve kaynaşmaya da vesile oldu.

Sosyal yardımlaşma alanında da çalışan Yeşilyurt Belediyesi, gezici ekipleriyle yerinde inceleme yaparak, yardıma muhtaç hemşerilerini tespite çalışmakta ve gerekli yardım organizasyonunu yapmaktadır."

"YENİ TÜRKİYE YOLUNDA, YENİ YEŞİLYURT MARKA OLACAKTIR"

Yeni Türkiye yolunda, yeni Yeşilyurt'un marka olacağını kaydeden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat "Yeşilyurt bu dönemde kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri ile uyumlu, koordineli bir şekilde aynı yöne bakarak çalışmalar ortaya koyuyor" dedi.

Süreçte en önemli noktanın Yeşilyurt'un imarı olduğunu belirten Polat, şöyle devam etti:

"İmar ile ilgili çalışmaları çok net bir şekilde oluşturuyoruz. Kanun ve kurallar çerçevesinde taviz vermeden uygulamalarımızı gerçekleştiriyoruz. Yine aynı şekilde bizim için önem arz eden bir diğer konu ise Yeşilyurt'un yeşilini korumak. Bu bir ideal ve hedef değil, zorunluluk. Yeşil alanlarımızı yapacağımız çalışmalarla arttıracağız.

Beylerderesi vadimiz; Malatya'mızın akciğer borusu mesafesindeki bir yer. Buranında mutlaka korunması gerekiyor. Bir Dikmen Vadisi gibi önce gecekondulaşıp sonra çözüm bulmak yerine, gecekondulaşmadan burada kamu bakışını ortaya koyarak geliştirmemiz gerekiyor. Bu konuda da ilgili bakanlıklar ve kurumlarla gerekli görüşmeler ve yazışmalarımız devam ediyor"

30 Mart Yerel Seçimleri'nden sonra Gündüzbey, Yakınca, Topsöğüt, Şahnahan, Dilek, Bostanbaşı belde belediyeleri ile Yeşilyurt ilçesinin birleşmesi sonucunda oluşan Yeşilyurt Belediyesi'nin 5 Belediye Başkan Yardımcısı ve onlara bağlı birim müdürlükleriyle toplamda 945 personelle hizmet verdiğini söyleyen Polat, her Cuma "Halk Günü" uygulaması ile vatandaşlarla bire bir görüşmeler yaparak istek, talep ve önerilerini dinlediklerini söyledi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Hacı Uğur Polat Yeşilyurt Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title