Haberler

Vali Öztürk'ten Milli Eğitime Veda Ziyareti

Son Valiler Kararnemasi ile Antalya'ya atanan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret etti.

Son Valiler Kararnemasi ile Antalya'ya atanan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret etti.

Vali Yardımcısı Mehmet Gök ile birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giden Vali Öztürk İl Müdürü Abdullah Bilge ile makamında bir süre görüştü. Daha sonra toplantı salonuna geçerek İl Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile görüşen Vali Öztürk eğitimde gelinen son durumu değerledirdi.

Erzurum'da eğitim alanında son yıllarda büyük bir başarı sağlandığına dikkat çeken Vali Öztürk bu başarının istikrar kazanması ve kurumsal hale gelmesi gerektiğini söyledi. "Bu seneki başarının tesadifi bir başarı olmadığını biliyorum" diye konuşan Vali Öztürk şunları kaydetti: "Daha önceki yıllarda özellikle güney ilçelerimizde liseye devam oranı düşüktü. 4+4+4 eğitim sisteminin de gereği olarak şimdi bu okula devam etmeyen öğrencileri sisteme dahil ettik. İl düzeyindeki başarının devamı için buralarda da başarı oranını artırmamız lazım."

Erzurum'un bu sene 23. Sırada yer aldığına vurgu yapan Vali Sebahattin Öztürk, "Bu başarıyı sağladıkları için; müdüründen temizlik görevlisine, velisinden öğrencisine kadar herkese teşükkür ediyorum. Ankara'dan bu tarafa bizim kadar başarılı olan başka bir il yok. Çok iyi bir performans sergiledik. Önümüzdeki yıllarda 15. Sırayı alabilirsek bu bizim için birinci sıraya gelmek demektir. Çünkü bir sürü olumsuz faktör bölge illerinde olduğu gibi Erzurum için de geçerli. Gelen Valimizinde bu konuyu takip edeceğini biliyorum. Erzurum bu başarısıyla mutlaka takip ediliyordur. Edilmelidir de. Erzurum'un bundan sonraki hedefi üniversiteye öğrenci göndermek değil, iyi üniversitelere öğrenci göndermek olmalıdır. Bundan sonraki kriter budur" diye konuştu.

Vali Öztürk konuşmasının ardından, müdür yardımcıları ve şube müdürleri ile vedalaşarak Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ayrıldı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Sebahattin Öztürk Antalya Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title