Haberler

Vali Güvenç, Beyaz Bayrağı Göndere Çekti

"Beyaz Bayrak" projesinde başarılı olan Manisa'nın Selendi ilçesine bağlı Yenice Köyü İlköğretim Okuluna "Beyaz Bayrak" törenle asıldı.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan "Beyaz Bayrak" projesinde başarılı olan Manisa'nın Selendi ilçesine bağlı Yenice Köyü İlköğretim Okuluna "Beyaz Bayrak" törenle asıldı. Manisa Valisi Celalettin Güvenç, törende yaptığı konuşmada, Yenice Köyü İlköğretim Okulu'nun, temizlik sağlık güvenilirlik bakımından Manisa'daki onlarca yüzlerce okul içerisinden seçilerek "beyaz bayrak" aldığını belirtti. Köylüleri, velileri, okul müdürü ve öğrencileri tebrik eden Güvenç, "50 haneli bir köydeyiz. Burada beyaz bayrak alan bir okulumuz var. Birde anasınıfı açmışız daha okul çağı gelmeden okula öğrenci göndermeye başlamışız. Daha düne kadar normal eğitime göndermediğimiz çocuklarımızı şimdi ana okuluna göndermeye başladık. Bugün okullarımızı bilgisayar teknolojileri ile donatmaya çalışıyoruz. Bunları yapmak zorundayız. Artık eskisi gibi sadece Türkiye'deki insanlarla rekabet etmeyecekler dünyadaki insanlarla rekabet edecekler" dedi.

Selendi Üçeylül İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi gösterilerini sundu. Yenice Köyü İlköğretim öğrencilerinin tiyatro gösterisinin ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan ve kursu başarıyla bitiren kursiyerlere Vali Güvenç tarafından sertifikaları verildi. Daha sonra beyaz bayrak okul önündeki direğe takılarak Vali Güvenç tarafından göndere çekildi. Yörük çadırında verilen ikramın ardından okulu gezen Güvenç, buradan Terziler köyüne geçti. Özel İdare tarafından yaptırılan ve dolgusu tam olmayan köprüde incelemelerde bulunan Vali Güvenç, köy konağını ziyaret etti, muhtar İsmail Ekim'de sorunları hakkında bilgi aldı. Vali Güvenç,Teziler köyünde de incelemelerde bulundu. Selendi Devlet Hastanesi'ni de gezen Güvenç, ilçe kurulan Selendi Köy Muhtarları Derneği binasının açılışını yaptı. Dernek Başkanı Ulvi Özer, dernek hakkında Vali Güvenç'e bilgi verdi.

- MANİSA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Belediye başkanına 'Kim bu Candaroğlu?' diye soruldu, iş insanı 'Benim' diyerek meclisi bastı

Belediye başkanına "Kim bu Candaroğlu?" diye soruldu, iş insanı "Benim" diyerek meclisi bastı

YKS'de görülmemiş olay! 1 saat okulun önünde bekleyen genç, sınava geç kaldı

YKS'de görülmemiş olay! 1 saat okulun önünde bekleyen genç, sınava geç kaldı

Gerginlik tırmanıyor! Acun Ilıcalı'dan Aziz Yıldırım'a zehir zemberek sözler

Gerginlik tırmanıyor! Acun Ilıcalı'dan Aziz Yıldırım'a zehir zemberek sözler

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title