Haberler

Sögiad'ın Aylkık Geleneksel Kahvaltıları

Söke Genç İş Adamları Derneği'nin (Sögiad) Geleneksel Hale Getirdiği Aylık Kahvaltı Toplantıları Devam Ediyor. Sögiad'ın Bu Mayıs Ayı Konuğu Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık ve Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Tor Oldu.

Söke Genç İş Adamları Derneği'nin (SÖGİAD) geleneksel hale getirdiği aylık kahvaltı toplantıları devam ediyor. SÖGİAD'ın bu Mayıs ayı konuğu Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık ve Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Tor oldu.

Toplantıda ilk olarak geçtiğimiz günlerde Söke'nin kardeş şehri Almanya'nın Shönebeck kentine ziyarette bulunan iş adamlarının gezi ile ilgili değerlendirmeleri yer aldı. Söke Ticaret Borsası'nın faaliyetleri ile ilgili genel bilgi veren Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık; tarımsal konuları da ele aldı. Hükümetin tarımsal konularda devrim niteliğinde kanunlar yaptığını belirten Bertan Balçık, uygulamalarda sıkıntıların yaşandığını, bu nedenle kesin sonuçların alınamadığını söyledi. Tarımsal konularda yaşanan sıkıntıların en fazla Söke'ye yansıdığını belirten Bertan Balçık; "Dört yıllık verilere bakıldığında pamuk fiyatları aynı ancak gideler yükselmiş. Gübre, ilaç, sulama, mazot ve işçilik maliyeti ile verim ve pamuk fiyatlarına bakıldığında üretici giderek eriyor. Söke'ye önümüzdeki günlerde 45-50 milyon YTL turanda prim girecek ancak bu ödemeler Söke'ye yansımayacak. Primlerle çiftçimiz ancak bankalara olan kredi borçlarını kapatabilecek. Daha sonra tekrar parasız kalan üretici yeniden kredi almaya koşacak" dedi.

2005 yılı pamuk rekoltesinin 113 bin ton, 2006 yılı rekoltesinin 143 bin ton olduğunu belirten Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık; kuraklık nedeniyle bu yıl Söke Ovası'nda verimin düşeceğini söyledi. Kuraklık ve çeşitli nedenlerle Söke Ovası'nda bugün pamuk ekili arazilerin bozulduğuna dikkat çeken Balçık; "Üreticimiz yine zor bir yıl yaşayacak. Bunu bugünden görebiliyoruz. Bu yıl kuraklık nedeni ile rekoltenin 110 bin ton civarında olacağını tahmin ediyorum" sözlerine yer verdi.

"SÖKELİ ADAYLARA DESTEK VERİLECEK"

Yaklaşan seçimler nedeniyle siyasetin de konuşulduğu toplantıda Sökeli işadamları ilçeden çıkacak olan milletvekillerinin hepsini destekleme kararı aldılar. Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık ile SÖGİAD Başkanı ve Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Sekreteri Efkan Ceylan, Sökeli milletvekili aday adaylarının mutlak suretle seçilebilir üst sıralardan yer bulmaları gerektiği konusunda ortak görüş bildirdiler. Her iki kurum bu konuda tüm siyasi partilerin genel merkezleri ile görüşeceklerini söylediler.

(LT-İK-Mİ-

(LT-İK-Mİ)

12.05.2007 18:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title