Haberler

Şehzadeler Emin Ellerde

Şehzadeler Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Akpınar Mahallesi çok amaçlı salon ve Kur’an Kursunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Şehzadeler Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Akpınar Mahallesi çok amaçlı salon ve Kur'an Kursunun temeli düzenlenen törenle atıldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ayrım yapmadan 170 bin insana hizmet götürdüklerini belirterek, "Cemevi'ni de biz yapıyoruz, camiye de desteği biz veriyoruz. Bütün okullarda da desteğimiz var. Hiç ayrım gözetmeksizin, yaratılanı Yaradan'dan ötürü severek, dinine, ırkına, diline, siyasi görüşüne asla ve asla bakmadan sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz." dedi.

Akpınar Mahallesinde Akpınar Camii yanında Şehzadeler Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Çok Amaçlı Salon ve Kur'an Kursu binasının temel atma töreni gerçekleştirildi. Tçrene Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, AK Parti Manisa 9. sıra milletvekili adayı Nevzat Büküm, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Akpınar Camii imam hatibi Cebrail Çelik'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, şehitleri rahmet ve minnetle andığını belirtti. Başkan Çelik, "Bugün hayırlı bir gün. Hepimizin Cuma'sı da mübarek olsun. Göreve geldiğimiz günden beri bir taraftan temiz ve güler yüzlü bir belediye inşa ediyoruz bir taraftan da seçimlerden önce verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirebilmek için mesai mefhumu demeden, gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Bizim bir sözümüz vardı. Mahallelerde çok amaçlı salonlar yapacağız. İnsanlarımızın iyi günlerinde ve kötü günlerinde yanlarında olacağız, hep birlikte olacağız diye. Hamdolsun ki bu sözlerimiz bir bir yerine geliyor. Ulu camimizin altındaki tarihi çukur hamamını Vakıflar Bölge Müdürlüğünden kiraladık, gerekli düzenlemelerini çalışmalarını yaptık. İshak Çelebi ve civar mahallelerimize hizmet verir noktaya gelen çok amaçlı salonu orada kazandırmış olduk. Turgut Özal Mahallemizde böyle bir ihtiyaç vardı. Yeni yapılan Cebelinur camii inşaatı vardı. Zemin katını biz devraldık duvarları yapılmadan önce. Zemin katındaki bütün çalışmaları belediye olarak biz üstlendik. Orada da 427 metrekarelik bir alanı hem taziye evi hem Kur'an Kursu hem rehberlik hem çay ocağından oluşacak, mahallemizdeki vatandaşlarımızın etkinliklerinde kullanabilecekleri bir taziye evimizi bitirdik. İnşallah cami inşaatımız da bitmek üzere. Cami bittiğinde taziye evimiz de oradaki vatandaşlarımıza hizmet verecek. Şimdi Akpınar Mahallesindeyiz. Burada belediyemize ait bir yer yoktu. 225 metrekarelik bu arsayı belediye olarak biz satın aldık. Ardından da ihalesine çıktık. Şuanda da 292 bin TL bedelle ihalesi kesinleşti. 80 bin TL'ye de yeri aldık. Yaklaşık 400 bin TL'ye mal olacak bu tesisin temel atma faaliyetini gerçekleştiriyoruz. Burası iki katlı olarak planlandı. Zemin kat 158 metrekare bir büyük salon mutfak ve WC'lerden müteşekkil. Üst katta da toplam 4 derslik, bir idare odası, mutfak ve WC'ler bulunuyor. Binamızın arkasında da yaklaşık 36 metrekarelik bir bahçe yer alacak. İşin teslim süresi ise 120 gün. Allah nasip ederse 3-4 ay gibi kısa bir süre sonra da buranın açılışının inşallah yine birlikte yapacağız." dedi.

HİZMETLERİN DEVAMI GELECEK

Yaptıkları hizmetlerin yeterli olmadığını ve devam ettiğini kaydeden Başkan Çelik, Yeşilköy ve Hacıhaliller Mahallelerimizde böyle çok amaçlı salona ihtiyaç var. Beleidyemize ait bir yer yoktu. Milli Eğitim Müdürümüzle gerekli görüşmeyi yaptık inşallah protokol yapacak aşamaya geldik. Bu protokolün ardından da bu iki mahallemizde hem öğrencilerimizin kullanabileceği hem vatandaşlarımızın düğünlerini, cemiyetlerini yapabilecekleri iki tane güzel çok amaçlı salonu da bir yıl gibi bir süre içerisinde faaliyete geçireceğiz." diye konuştu.

AHMET BEDEVİ MAHALLESİNE MÜJDE

Ahmet Bedevi Mahallesine de müjde veren Başkan Çelik, "Ahmet Bedevi Mahallemizde de bir taziye evi ve kurs binasının projesi tamamlandı. İhale hazırlıklarına başladık. Bu salonumuz 3 katlı olacak. Birinci katı taziyeler için ve diğer etkinlikler için kullanılacak. Yukarıdaki katlar da kurs binası olarak kullanılacak. Bir katı Kur'an Kursu bir katında da mesleki eğitim kursları için kullanılacak. Bu müjdeyi de buradan vermiş olalım." dedi.

AYRIM YAPMADAN HİZMET EDİYORUZ

Başkan Çelik ayrım yapmadan herkese eşit hizmet götürdüklerinin altını çizerek şunları söyledi: "Biz bize oy veren vermeyen şu gruba inanan bu şekilde düşünen ayrımı yapmadan Şehzadeler'de yaşayan 170 bin kişiye hizmet götürüyoruz. Bugün burada Kur'an Kursu ve çok amaçlı salonun temelini atıyoruz. Yarın da Yeniköy'de tamamladığımız Cemevi'nin açılışını yapacağız. Cemevi'ni de biz yapıyoruz, camiye de desteği biz veriyoruz. Bütün okullarda da desteğimiz var. Hiç ayrım gözetmeksizin, yaratılanı Yaradan'dan ötürü severek, dinine, ırkına, diline, siyasi görüşüne asla ve asla bakmadan sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz."

Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise, "Birlik ve beraberlik içinde olursak bu ilde, bu ilçede, bu ülkede çok şeyler yapacağız. 2 yıl önce kurulan Şehzadeler ilçesinin çalışmaları ortada. Bunun için bizim bir şeye ihtiyacımız var. İlk günden itibaren biz sizlerden bir şey istedik. Vatandaşıyla, muhtarıyla, kaymakamıyla, belediyesiyle, valisiyle, milletvekiliyle, hükümetiyle hep beraber olduğumuzda bu hizmetler arka arkaya gelecek. geçen iki yılda bunun en büyük şahididir." dedi.

GÜÇLÜ TÜRKİYE İSTEMİYORLAR

Temeli atılan salonun hayırlı olması temennisinde bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, " Türkiye'nin gücüne güç kattık. Güçlü bir ülke olma yolunda hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Birileri bu güçlü Türkiye'yi istemiyorlar. Türkiye'nin tekrar eski günlere dönmesini, eski Türkiye'nin özlemini duyanlar var. Dışarıdaki şer güçler bir olmuşlar beraber olmuşlar, içimizdeki vatan hainleriyle birlikte Türkiye'ye yeniden diz çöktürmek istiyorlar. Emperyalist güçlerin önünde Türkiye'ye diz çöktürmek istiyorlar. İnşallah birliğimizle, beraberliğimizle, kardeşliğimizle biz bunlara fırsat vermeyelim inşallah. Dua edelim. Muhitimizde çok güçlü bir Türkiye olalım ki 70 sente muhtaç olan ülke değil, IMF'ye borç veren bir ülke konumunda yine yolumuza devam edelim."şeklinde konuştu.

FIRSAT VERMEYECEĞİZ

"İki milyondan fazla Suriyeliye bakıyoruz." diyen Aydemir, "Yardıma kim muhtaçsa gerek ülkemizde gerek coğrafyamızda kim yardıma muhtaçsa kim bize yardım edin diyorsa Türkiye'nin artık yardım eli onlara uzanıyor. İşte güçlü Türkiye olduğu zaman her zaman herkese yardım eden bir Türkiye olur. Dönen tekerleğe çomak sokmak isteyebilirler. İnşallah sizlerin duasıyla bizlerin birlik ve beraberliği sayesinde Allah'ın izniyle bunlara fırsat vermeyeceğiz. Türkiye'nin huzurunu kaçırmak isteyenlere, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Akpınar Camii imam hatibi Cebrail Çelik'in yaptırdığı duanın ardından Çok Amaçlı Salon ve Kur'an Kursunun temeli atıldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şehzadeler Belediyesi Ömer Faruk Çelik Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

title