Haberler

Sakarya: Fmyo Eğitime Hazırlanıyor

Sakarya'da, 2006-2007 eğitim-öğretim yılında hizmete girecek Ferizli Meslek Yüksek Okulu'nda (FMYO) incelemelerde bulunan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, kalkınmamın en kısa yolunun eğitim olduğunu söyledi.

Sakarya'da, 2006-2007 eğitim-öğretim yılında hizmete girecek Ferizli Meslek Yüksek Okulu'nda (FMYO) incelemelerde bulunan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, kalkınmamın en kısa yolunun eğitim olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Durman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Rıza Güven, SAÜ Genel Sekreteri Zafer Demir, Yapı İşleri Daire Başkanı Feridun Dağ ve FMYO Müdürü Yrd. Doç. Fatih Küçükel ile birlikte Ferizli Meslek Yüksek Okulu'nda incelemelerde bulundu. Ferizli Kaymakamı Selda Özgüven ve Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş incelemeye katılarak SAÜ heyetine eşlik etti. FMYO'da süren çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunan Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş, FMYO'nun eğitim ve öğrenimini sürdüreceği binanın iç dizaynı, dış cephe sıvası ve boyasıyla birlikte çevre düzenlemelerini belediye olarak üstlendiklerini kaydetti. Başkan Kaşkaş, "Okulun dışını 1.5 metre yüksekliğinde ve 280 metre uzunluğunda bir bahçe duvarını da belediye olarak ördük. Okulda süren fiziki iyileştirme ve düzenleme çalışmaları önümüzdeki günlerde tamamlanacaktır" dedi.

Kaşkaş, belediye olarak FMYO'ya ADLS bağlantılı 50 adet bilgisayardan oluşan bir bilgisayar laboratuarı kuracaklarını belirterek, "Belediyemizin kısıtlı imkanlarına rağmen ilçelerimize MYO kazandırmak için bu çalışmaları gerçekleştirdik. Bu yoğun çalışmalarımız ve Kaymakamımız Selda Özgüven'in verdiği destekle FMYO önümüzdeki eğitim ve öğrenim döneminde eğitime açılacaktır. FMYO, ilçemizin sosyal ve kültürel hayatına çok önemli katkılar yaparak, ilçe ekonomisine de canlılık kazandıracaktır" diye konuştu.

Ferizli Kaymakamı Selda Özgüven ise FMYO'nun ilçeye kazandırılması ve eğitime açılma konusunda kaymakamlık olarak belediyeye her türlü desteği verip, uyumlu bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Bir kentin kısa sürede kalkınmasının eğitime yapılan yatırımla olacağını belirten SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, Ferizliler'in ilçelerinin çağdaş ve modern bir kent olma yolunda önemli adımlar attıklarını söyledi. Durman, Ferizli Belediyesi'nin bu doğrultuda hareket ederek dar imkanlarına rağmen FMYO'nun eğitim ve öğrenime açılması için gerekli çalışmaları yaptığına ve hummalı bir şekilde süren çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağına inandığını kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

#128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title