Haberler

Rotterdam'dakı Nevşehırlıler Kahvaltıda Bıraraya Geldı

Hollanda Nevşehirliler Federasyonu (Hol-Nev) yöneticileri, Hollanda’nın Rotterdam şehrinde yaşayan Nevşehirlilerle bir araya gelerek ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Hollanda Nevşehirliler Federasyonu (Hol-Nev) yöneticileri, Hollanda'nın Rotterdam şehrinde yaşayan Nevşehirlilerle bir araya gelerek ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Hol- Nev Genel Başkanı Şengezer Kürk burada yaptığı konuşmada, 29 Ekim 2014 tarihinde kurulan federasyonlarının Hollanda genelinde yaşayan tüm Nevsehirlileri bir araya getirerek sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmayı amaçladığını kaydetti. Hollanda genelinde yaklaşık 20 bin Nevşehirlinin yaşadığını tahmin ettiklerini belirten Kürk, hemşehrilik ruhunu geliştirmek ve bir turizm merkezi olan Nevşehir'deki gelenek ve görenekleri yeni yetişen nesillerimize aktarmayı istediklerini söyledi.

Hol-Nev Rotterdam Şube sorumlusu Turgay Özşın'da, Hollanda'da ki Nevşehirlileri ortak bir paydada birleştirerek hemşehrilik ruhunu geliştirmek istediklerini, birlik ve beraberlik içerisinde ortak hareket noktaları belirleyerek, Nevşehir'i burada en iyi şekilde temsil etmeyi amaçladıklarını söyledi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hollanda Nevşehir 29 Ekim Nev Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title