Haberler

Rektörlerden Milli İradeye Destek

Devlet içerindeki paralel yapılanma tarafından düzenlenen hain darbe girişiminin ardından YÖK başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, tüm devlet ve vakıf üniversiteleri rektörlerine acil toplantı çağrısı yaptı.

Devlet içerindeki paralel yapılanma tarafından düzenlenen hain darbe girişiminin ardından YÖK başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, tüm devlet ve vakıf üniversiteleri rektörlerine acil toplantı çağrısı yaptı. YÖK Başkanı'nın çağrısı üzerine yapılan toplantıda Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül de hazır bulundu.

Toplantıda, paralel devlet yapılanmasına karşı üniversitelerde alınan önlemler konuşulurken, hain darbe girişimi sonrasında söz konusu terör örgütünün üniversite yapılanmalarından tamamen temizlenmesi için kararlılıkla çalışılmasının gerekliliği vurgulandı.

YÖK ve üniversitelerin yayınladığı ortak bildiride 15 Temmuz günü gerçekleşen kalkışma ile ülkemizin demokratik yapısı, anayasal düzeni, parlamenter sistemi, milli bütünlüğü, iç barışı ve millet iradesinin hedef alındığı belirtildi. Türkiye'nin seçilmiş, meşru Cumhurbaşkanını görevden uzaklaştırarak hayatına kastetmek, meşru hükümeti devirmek, meşru parlamentoyu kapatarak bir cunta rejimi kurmak için gerçekleştirilen bu darbe girişiminin, yıllardır devlet içerisine yerleşerek bütün kurumlara yayılan, devlet içinde ayrı bir devlet gibi örgütlenen bir şebekenin girişimi olduğu alenen ortaya çıktığını ifade eden ortak bildiride, "Türkiye yükseköğretim sistemini oluşturan üst kurumlar ve üniversitelerin yöneticileri, öğretim elemanları ve çalışanları olarak, millet iradesine ve Türkiye'nin demokratik sistemine karşı gerçekleştirilen bu kanlı kalkışmayı lanetliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Demokrasinin en önemli savunucularından olan üniversiteler için günün, demokrasiye sahip çıkma günü olduğu ifade edilen açıklamada, bütün akademik camianın milletin iradesine saygı ve demokrasiye sahip çıkma noktasında tek vücut halinde olduğu aktarıldı. Açıklamada, demokrasi şehitlerine Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilendi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yekta Saraç Türkiye Yerel Haberler

title