Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanına hakaret ettiği öne sürülen avukatın tutuklanmasına ilişkin, "Cumhurbaşkanlığı makamı, millet ve devletimizin en önemli makamıdır.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanına hakaret ettiği öne sürülen avukatın tutuklanmasına ilişkin, "Cumhurbaşkanlığı makamı, millet ve devletimizin en önemli makamıdır. O makama hiç kimsenin hakaret etme hakkı yoktur. Bu son derece çirkin bir harekettir. Densizce bir harekettir" dedi.

Eroğlu, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Basın toplantısında bir gazetecinin, " Diyarbakır'ın Silvan Barajı'nda meydana gelen patlama" ve "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği öne sürülen avukatın tutuklanmasına" ilişkin görüşlerinin sunulması üzerine Eroğlu, Silvan Barajı'nda bir tünelin inşa edildiği sırada meydana gelen bir metan gazı sıkışması sonucu yaralanmaların olduğunu söyledi.

Olayda hayatını kaybeden olmadığını ifade eden Eroğlu, "Hemen işçiler gerekli şekilde tedavi altına alındı. Allah'a şükür şu anda bir sıkıntı yok" dedi.

Cumhurbaşkanı'nın "cumhur"un başkanı olduğunu dile getiren Eroğlu, şunları anlattı:

"Yani hiç böyle bir duruma gerek yok. Cumhurbaşkanlığı makamı, millet ve devletimizin en önemli makamıdır. O makama hiç kimsenin hakaret etme hakkı yoktur. Bu son derece çirkin bir harekettir. Densizce bir harekettir. Dolayısıyla yaptığı hakaretleri burada söylemeye gerek yoktur. Tabii ki milletimizin büyük bir ekseriyeti bu tür densizlikleri lanetliyor. Biz de bunu lanetliyoruz. Tabii ki gereken elbette yapılacaktır, kusura bakmasın. Kimsenin hakaret etme hakkı yok. Biz, hakaret olmadıktan sonra, hatta ben her toplantıda, 'kardeşim varsa bir teklifiniz söyleyin, tenkidiniz varsa tenkit edin, tavsiyeniz varsa söyleyin' diyorum. Demokrasinin gereği budur. Hiç kimsenin, hiç kimseye hakaret etmeye hakkı da yoktur, bu büyük bir densizliktir. İnsanlığa da sığmaz. Bu bakımdan diyoruz ki, 'birbirimize sevelim'. Farklılık olabilir, farklı düşünebilirsin ama biz yaratılanı seviyoruz Yaradan'dan ötürü. Bizin anlayışımız bu. Biz, 78 milyon vatandaşımızı kucaklıyoruz. Farkımız bu. Onlar maalesef çamur siyaseti yapıyor. Bir takım kendini bilmezler de hakaret ediyor. Bunlara da millet gereken cevabı 7 Haziran'da verecektir, diye düşünüyorum."

Bakan Eroğlu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in "faşiste faşist denir" sözlerinin hatırlatılması üzerine, "O, bizim muhatabımız değil, biz yolumuza devam ediyoruz. Bizim onlarla işimiz yok" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Eroğlu Diyarbakır Silvan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title